PvdA Rotterdam


Blij met vooruitgang havenpensioenen

Wo 16 Apr 2008 - Redactie
Blij met vooruitgang havenpensioenen

In december 2007 heeft PvdA-raadslid Claus Verbrugge er bij de wethouder op aangedrongen dat er meer inspanningen worden geleverd voor de Optas-slachtoffers.

Circa 60.000 (oud-)havenwerkers in Rotterdam hebben pensioenproblemen. Het pensioenfonds Optas is sinds de zomer van 2007 in handen van Aegon. Optas heeft bijna 800 miljoen euro aan zogenoemd beklemd vermogen op de bank staan, dat bestemd is voor havenwerkers die tussen 1947 en 1998 in dienst zijn geweest. De PvdA vindt dat dat geld terug moet naar de mensen die er hard voor hebben gewerkt. Aegon weigert tot nu toe alle medewerking en overleg. Claus Verbrugge vindt dat de werknemers, die de haven groot hebben gemaakt, recht hebben op dit bedrag.

Verbrugge is blij dat PvdAers Mariëtte Hamer en Paul Tang samen met het CDA de zaak zo voortvarend hebben opgepakt in de Tweede Kamer. Er wordt een hoorzitting gehouden en ik hoop dat de havenarbeiders nu snel krijgen waar ze recht op hebben. We zijn er nog niet, maar er is in ieder geval weer een slag gewonnen, aldus Claus Verbrugge.