Vereniging Samengestelde Wedstrijd Mensport Nederland

Veel belangstelling voor WK Tour bij Edwin van der Graaf

16/04/2008

Rijswijk, 16 april 2008
Vanmiddag vond op het prachtige complex van Stal Zegwaard in het Westlandse Rijswijk de tweede etappe plaats van de WK Tour, de promotietour die de komende maanden de locaties van een aantal A-kaderleden vierspan aandoet. Vierspanrijder Edwin van der Graaf en gastheer Wim Zegwaard ontvingen er ruim 70 geïnteresseerde gasten.

Met het zonnetje in de rug afgewisseld met een fris windje keken de bezoekers hun ogen uit bij Stal Zegwaard. Naast de dressuurstal van Laurens van Lieren, die zich eveneens onder de gasten bevond, konden de genodigden een kijkje nemen in de verzorgde stallen van de vele minipaardjes, de kassen die als loopstal dienen voor de fokmerries en de minipaardjes, de bijzondere vogels, papegaaien, kalkoenen, geiten en meer beestenspul.
Nadat Edwin zijn weg naar het WK Vierspannen uit de doeken had gedaan, werden de gasten geïnformeerd over de stand van zaken van het Wereldkampioenschap, dat van 3 tot en met 7 september wordt gehouden in Beesd. Het gezelschap verplaatste zich vervolgens naar het buitenterrein voor een demonstratie van Edwin met zijn vierspan waarbij de toeschouwers, zowel jong als oud, van de gelegenheid gebruik maakten om Edwin het hemd van zijn lijf te vragen over zijn paarden, de wedstrijden, de training, enzovoorts. Enkele gasten, waaronder de winnaars van de PaardenSport prijsvraag ondervonden op het marathonrijtuig aan den lijve hoeveel kracht een vierspan teweeg kan brengen. Als afsluiter was een van de weitjes van Stal Zegwaard omgetoverd tot rijgsteekweide. Een groot aantal gasten, waaronder collega-vierspanrijder IJsbrand Chardon en bondscoach mennen Tjeerd Velstra, konden het niet laten en probeerden uit alle macht de ringen op hun stok te krijgen.

De volgende etappe is op zondag 20 april bij Mark Weusthof in het Twentse Rossum. De vierde en laatste etappe gaat aan bij het geheel vernieuwde complex van IJsbrand Chardon in Schipluiden op 20 mei (alleen op uitnodiging!).

©Marie de Ronde-Oudemans