Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland
|     |Ulft- verkeersongeval met drie voertuigen                 |

Aan de Oude IJsselweg in Ulft vond er dinsdagmorgen 15 april een aanrijding tussen drie voertuigen plaats. De bestuurders bleven ongedeerd.

De aanrijding vond omstreek 9.00 uur plaats. De 38- jarige man uit 's-Heerenberg reed over de Varsselderseweg, komende uit de richting Varsselder. Hij verleende op het vermeld kruispunt geen voorrang aan een 33-jarige automobiliste uit Gendringen. Door de aanrijding ontstond nog een botsing met de auto van een 56-jarige vrouw uit Ulft. Alle auto's liepen materiële schade op.
Ambulancepersoneel controleerde de bestuurders maar niemand hoefde naar het ziekenhuis.
|     |Beltrum- auto in de sloot                                 |

Een 64-jarige automobilist uit Borculo is op dinsdag 15 april bij een aanrijding op de Deventer Kunstweg met zijn auto in een sloot beland. Hij kreeg geen voorrang van een andere automobilist.

De aanrijding gebeurde rond 12.30 uur doordat een andere automobilist hem geen voorrang verleende. De auto van de 64-jarige man vloog over de kop en belandde in de sloot. Omstanders hebben de man uit Borculo bevrijd. Beide voertuigen raakten zwaar beschadigd en zijn afgesleept.
|     |Vorden/Winterswijk- automobilisten onder invloed          |

De politie heeft dinsdag 15 april en woensdag 16 april drie automobilisten gecontroleerd voor het rijden onder invloed van alcohol. Van één van de automobilisten is het rijbewijs ingenomen.

Een 59-jarige man uit Winterswijk werd dinsdagavond 15 april omstreeks 20.00 uur op de Gribbroekweg in zijn woonplaats gecontroleerd voor het rijden onder invloed van alcohol.
De man werd aangehouden en blies op het politiebureau 0,9 promillage.
De Winterswijker kreeg een proces-verbaal, omdat hij al eerder was bekeurd voor het rijden onder invloed.

In Vorden werd woensdag omstreeks 01.00 uur een 56-jarige man gecontroleerd op Horsterkamp voor het rijden onder invloed van alcohol.

De man bleek ook onder invloed van alcohol. Hierop werd hij meegenomen naar het politiebureau waar hij een promillage blies van 0,9. De bestuurder kreeg een boete en een rijverbod.

Even later werd er op de Gazoorweg in Vorden een 38-jarige man uit de gemeente Bronckhorst aangehouden voor het rijden onder invloed. De automobilist blies een promillage van 1,5. Zijn rijbewijs werd ingevorderd en er wordt proces-verbaal opgemaakt.
|     |Doetinchem/ Lichtenvoorde- met nepgoud betaald            |

Afgelopen dagen zijn twee mensen het slachtoffer geworden van het aannemen van nepgoud. De oplichtingen vond in Doetinchem en Lichtenvoorde plaats. De politie heeft inmiddels landelijk gewaarschuwd voor dergelijke gevallen van oplichting.

Een 49-jarige man uit Emmerich werd donderdag 10 april rond 19.00 uur op de Varssveldseweg in Lichtenvoorde aangehouden door twee mannen. Ze stonden langs de weg te zwaaien, waarna de man stopte. De twee mannen vroegen geld voor benzine. De Duitser gaf de mannen 50 euro en in ruil daarvoor kreeg hij enkele gouden sieraden. Deze sierraden bleken later nep te zijn.

Een 21-jarige man uit Silvolde werd zondagmorgen 13 april omstreeks 11.30 uur aan de Ulftseweg ook het slachtoffer van het aannemen van nepgoud. Ook hier stonden enkele mensen langs de kant van de weg te zwaaien en gaven aan geen geld voor benzine te hebben.
De man kocht voor 200 euro een gouden halsketting en enkele ringen, die later nep bleken te zijn.
De politie heeft de zaak in onderzoek en roept mogelijke getuigen op om te bellen met 0900-8844.
|     |Groenlo - auto weg bij serie inbraken                     |

De politie stelt een onderzoek in naar een serie inbraken die in de nacht van dinsdag op woensdag plaats vond in Groenlo. Bij één inbraak werd een lichtgrijze Audi 8 gestolen. De politie adviseert om 's nachts autosleutels niet op de gebruikelijke plaatsen achter te laten.

Afgelopen nacht is er bij vijf woningen in Groenlo getracht in te breken. Kennelijk waren de dieven op zoek naar autosleutels, want bij een woning aan de Lambert Verreijckenstraat kwamen de dieven wel binnen en werd een lichtgrijze Audi 8 met het kenteken 11-XG-ZB gestolen. Er werd ook getracht in te breken bij woningen aan de Karel Doormanstraat, Jan Steenstraat, Hartebroekseweg en bij twee woningen aan de Widukindstraat. Hier werden twee fietsen gestolen waarvan er één later werd teruggevonden in de Wagemaker.
De politie is een buurtonderzoek gestart en vraagt mensen die in dit verband iets hebben gezien zich te melden via 0900 - 8844.

Einde berichten
---

---

---

---- --