Gemeente Hilversum

Recent toegevoegd

Bijeenkomsten van De Raad 16 april


21 april 2008

Woensdag 16 april waren er de verschillende bijeenkomsten in het kader van De Raad. Zowel in Het Forum als in De Discussie werden presentaties gehouden over de nieuwbouwplannen voor het stationsgebied. Er werden tekeningen en maquettes getoond met een woontoren van 72 meter.

Verder kwamen onder meer de volgende onderwerpen aan de orde:

Het Definitief Ontwerp verkeersmaatregelen Kerkelandenlaan ging met een positief advies naar het college. Het gedeelte van de Kerkelandenlaan, dat tussen de Oscar Romerolaan en de Franciscusweg ligt, kan visueel worden opgedeeld in twee rijstroken. Verder komt er een oversteekvoorziening voor voetgangers en fietsers.

Nu steeds meer bedrijventerrein in onze regio woonfuncties krijgen, kan de ruimte voor bedrijven onder druk komen te staan en dat kan consequenties hebben voor de werkgelegenheid. Daarom willen b. en w. niet zo maar meewerken aan het omzetten van terreinen voor bedrijven in terreinen voor wonen. Een Intentieovereenkomst compensatiefonds ten behoeve van regionale aanpak bedrijventerreinen opent de mogelijkheid voor de stichting van een compensatiefonds. Hierin moet dan geld worden gestort als de functie van een bedrijventerrein verandert, als dat niet ergens anders wordt gecompenseerd. Dat fonds is dan bestemd voor plekken voor bedrijven elders. In de vergadering was vooral aan de orde of het college verder kon gaan met een onderzoek om deze problematiek in beeld te brengen. De meerderheid van de raadsleden stemden hier mee in. SP, D66 en GL wilden geen positief advies geven. Zij vonden dat de consequenties nu nog onvoldoende duidelijk zijn. Wethouder Jan Rensen van Economische Zaken wees er op dat het onderzoek nu juist die informatie moet opleveren.

Bij Vragen aan het college bracht de PvdA de "troosteloze" toestand van de Dudoktribune op het Arena Park ter sprake, ondanks het feit dat dit rijksmonument tien jaar geleden nog werd gerestaureerd. De combinatie van middelen, waarmee de houten tribune toen werd behandeld, kunnen mogelijk een slechte uitwerking hebben gehad. Dit wordt nu onderzocht. De resultaten van dit onderzoek komen zo spoedig mogelijk in een bericht aan de (gemeente)raad, beloofde wethouder Erik Boog (Monumentenzorg).
Wethouder Ton Roerig gaat met de provincie praten over hoe en wanneer omwonenden van de 's Gravelandseweg nader worden geïnformeerd over de bodemverontreiniging ter plekke. Ook vervolgacties komen in het gesprek met de provincie aan de orde.

De meerderheid van de raadsleden voorzag het college met betrekking tot de Second opinion Johannes Geradtsweg van een positief advies. En dat betekende dat de herinrichting van drie kruispunten op dit deel van de Ring Noord afgelopen maandag van start kon gaan. Wethouder Erik Boog van Verkeer zegde toe om ondertussen pro-actief aan de slag te gaan met de verbetering van de luchtkwaliteit op de buitenring. In oktober/november komt hij met een voorstel met een reeks van maatregelen. VVD, GL en DLPH wilden het college geen positief advies geven.