Gemeente Langedijk


2 april 2008

Wethouder Welzijn erkent het belang van sport & bewegen

De gemeente Langedijk organiseert in samenwerking met Sport Servicepunt Langedijk op donderdag 17 april een `speed date' avond voor diverse doelgroepen binnen de gemeente die affiniteit hebben met sport en bewegen. U moet hier denken aan het verenigingsleven, scholen, gezond- en welzijninstellingen en sportscholen. De waardevolle input van deze diverse stromingen zal als basis dienen voor de opzet van de eerste sportnota voor de komende 4 jaar.

Invulling
De avond zal in het teken staan van het kennismaken tussen de diverse doelgroepen, kijken op welke punten er raakvlakken zijn op het gebied van sport & bewegen tussen de organisaties en op welke gebieden men elkaar kan versterken ten aanzien van sport & bewegen. Gezamenlijke en afzonderlijke discussies zullen op een interactieve manier afgewisseld worden en bijdragen aan het creëren van draagvlak voor de nieuw op te zetten sportnota.

Thema's
Er zullen op deze avond drie thema's centraal staan, te weten: Sport&Bewegen en Meedoen, Sport&Bewegen en Gezondheid en Sport&Bewegen en Top / Breedtesport. Vraag- en discussiestukken die voorbij zullen komen zijn onder andere het `managen' van het vrijwilligers tekort, de (sport)infrastructuur van de gemeente Langedijk, de sportfaciliteiten en de kracht van samenwerking op het gebied van sport&bewegen.

Noodzaak
Het belang van een goed en onderbouwd sportbeleid wordt onderkent door de gemeente Langedijk. Voorwaarde hiervoor is wel de stem van de diverse doelgroepen. De inbreng van deze partijen is van cruciaal belang voor het realiseren van een levendig sportklimaat. De diverse doelgroepen zijn reeds per brief geïnformeerd over deze avond en de hoop vanuit de gemeente is dat iedereen gehoor zal geven aan deze oproep.

Informatie
Voor meer informatie kunt u terecht bij Gerben Konijn, gemeente Langedijk op 0226 - 334433 of Teun van Etten van Sport Servicepunt Langedijk op nummer 0226-313264.