RTL Group

Bekendmaking beste paranormaal begaafde Nederlander 2008 in spannende finale van 'Het Zesde Zintuig'

In de finale van de opmerkelijke RTL 4-serie Het Zesde Zintuig, op donderdag 17 april, strijden Tessa en Nicoline de laatste strijd om de felbegeerde titel. Voor de door Beau van Erven Dorens gepresenteerde zoektocht naar de beste paranormaal begaafde Nederlander van 2008, waren zestien kandidaten na een stevige beproeving geselecteerd om in acht afleveringen een spannende strijd met elkaar aan te gaan. Tessa en Nicoline hebben alle tests glansrijk doorstaan en storten zich nu op de spannende eindstrijd.

De twee worden ook dit keer geconfronteerd met een verschrikkelijke case: de moord op de 15-jarige Melanie Sijbers. De beide finalisten voelen tijdens deze test onafhankelijk van elkaar ook een connectie met een andere nog onopgeloste moordzaak. Daarnaast buigen de paragnosten zich over de Metselmoord, een van de bekendste zaken in Nederland. De daders hebben verschillende verklaringen afgelegd, maar kunnen de paragnosten de gruwelijke waarheid achterhalen? De final test behelst een toets waarin de oud-kandidaten een rol spelen. Tessa en Nicoline moeten hierbij al hun gaven inzetten, zodat bepaald kan worden wie de winnaar wordt van Het Zesde Zintuig.

Aan Het Zesde Zintuig is een bijzonder uitgebreide website gekoppeld. Op rtl.nl/hetzesdezintuig zijn onder meer de verschillende dossiers en tests terug te lezen en zijn alle afleveringen in hoge kwaliteit, full-screen nog eens te bekijken. Naast de uitgebreide informatie over de kandidaten, beschikt de site over een Zenertest, waarmee geĂŻnteresseerden hun eigen zesde zintuig kunnen testen, en een drukbezocht forum, waarop nagepraat kan worden over cases, uitzendingen, kandidaten en eigen paranormale ervaringen. Exclusief voor de site is het uitgebreide interview met parapsycholoog Richard Krebber, die de programmakers en de kandidaten bijstaat in deze reeks. Via de site geeft hij ook antwoord op vragen over het bovennatuurlijke. Een exclusieve blik achter de schermen, maakt vervolgens helder hoe een test daadwerkelijk in elkaar steekt.

Uitzending RTL 4: donderdag 17 april, tussen 21.30 en 22.30 uur.

Website: Het Zesde Zintuig

---

Noot aan de redactie: fotomateriaal van Het Zesde Zintuig kunt u opvragen bij afdeling Mediadocumentatie, tel. 035-6718553. Voor meer informatie en/of interviews kunt u contact opnemen met Onno Posthuma, RTL Nederland Communicatie, via tel: 035 - 6718667 of onno.posthuma@rtl.nl