Gemeente IJsselstein


Wonen, werken en leren » Toerisme en promotie » Evenementen

Dansfestival geslaagd!

Datum: donderdag 17 april 2008
Het eerste festival bij winkelcentrum De Clinckhoeff was volgens aanwezigen een groot succes. De festivals vervangen de multiculturele markten die in 2007 werden gehouden op het Monitorplein.

De markten waren ondanks vele inspanningen helaas geen groot succes. Eind 2007 werd daarom een denktank opgericht met bewoners en ondernemers, om over de toekomt van de markt na te denken. Daar kwam uit dat men liever vier festivals per jaar wilde, bij De Clinckhoeff en op zondag. En die formule werkt kennelijk goed. Bewoner en medeorganisator Jaco van der Veer: "Het was een geslaagde dag. De sfeer was goed, de dansen werden zeer gewaardeerd en het weer zat natuurlijk erg mee. De nieuwe locatie is goed gekozen. Voorbijgangers en fietsers komen op de muziek af en blijven dan een tijdje kijken."
Ook Irma Panka zat in het Dansfestival comité. Irma beaamt dat het een heel gezellige middag was. "De opkomst was buiten verwachting. De kramen die eten verkochten waren daarom wel in no time uitverkocht! Volgende keer dus nog meer kramen met lekkere hapjes. " Beide organisatoren vertellen dat het leuk was om het festival te organiseren, al ging niet alles even goed. De stroomvoorziening is nog een punt van verbetering. Ook dat wordt besproken tijdens de evaluatie. En wat Irma betreft komt er volgend weer een Dansfestival.
Het volgende festival vindt plaats op zondag 22 juni en heeft als thema: Werelddag.
Foto's: Keesjan Steverink