Gemeente Baarn

Subsidie voor stimuleren maatschappelijke participatie

De gemeente Baarn stelt subsidies beschikbaar aan organisaties die projecten opzetten waarmee de deelname van mensen aan de samenleving wordt bevorderd. Het gaat om projecten die gericht zijn op vernieuwende activiteiten en die de samenwerking tussen verschillende partijen stimuleren. De projecten kunnen bijvoorbeeld gericht zijn op sport en gezondheid, normen en waarden, of op sociaal gebied zoals integratie. De subsidie is voor maximaal twee jaar, maar het project moet een structureel karakter hebben. Voor 1 juni 2008 moet de aanvraag voor subsidie bij de gemeente Baarn ingediend zijn.

Voor 2008 is een subsidiebedrag van in totaal 26.250 beschikbaar. Projecten die voor subsidie in aanmerking komen moeten het samenwerken tussen verschillende organisaties, instellingen of bewonersgroepen bevorderen. Daarnaast moeten projecten gericht zijn op vernieuwende activiteiten en de maatschappelijke participatie van mensen bevorderen.

Ook let de gemeente bij het beoordelen van de subsidieaanvraag op het principe van de gedeelde verantwoordelijkheid', dat wil zeggen dat individuele burgers, maatschappelijk middenveld en overheid een gezamenlijke verantwoordelijkheid hebben.

De gemeente heeft de subsidieregeling 2008 vastgelegd in een beleidsregel. Op deze website van de gemeente Baarn (onder Beleid en Plannen / Beleidsstukken en Notas) kan men de beleidsregel in zien. Men kan de beleidsregel ook opvragen bij mevrouw Neefjes van de gemeente Baarn, bereikbaar via telefoonnummer (035)5481838.