Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Breda (17/4)

BREDA, 17 april 2008

Politie Breda houdt grote verkeerscontrole

BREDA: De politie hield woensdagmiddag van 14.30 tot 21.30 uur met het verkeerhand-havingsteam, het scooterteam en de Rijksdienst voor het wegverkeer een grote verkeerscontrole. De agenten controleerden 400 auto's en 45 bromfietsen/ scooters op de Lunetstraat. Ook zijn 230 bestuurders aan een alcoholtest onderworpen.

De politie heeft tijdens de controle 96 bekeuringen uitgedeeld en twee auto's in beslag genomen die in slechte technische staat waren. Ook zijn 3 mensen aangehouden. Twee personen omdat ze nog boetes open hadden staan en 23-jarige man uit Breda omdat hij een agent beledigde. Uit de alcoholcontrole bleek dat 2 personen teveel hadden gedronken. Een 55-jarige vrouw uit Breda blies 610 ug/l terwijl 220 ug/l is toegestaan. Haar rijbewijs is ingevorderd. En een 53-jarige man uit Breda blies 355 ug/l. Hij kreeg een rijverbod van 3 uur opgelegd.

Bij de controle zijn diverse overtredingen geconstateerd. Het ging om zaken als niet dragen van autogordel, gladde banden, vervallen APK, verzekering verlopen, niet-handsfree bellen, geen rijbewijs kunnen tonen en niet goed werkende verlichting. 15 scooterrijders hadden hun scooter opgevoerd en lieten een te hoge constructiesnelheid zien.

In het verkeer vallen in Nederland elk jaar circa 800 doden en komen er zon 15.000 voor langere tijd in het ziekenhuis terecht. De belangrijkste oorzaken van de aanrijdingen zijn terug te voeren tot te hard rijden, rijden door rood en het rijden met drank op en dat verder het niet dragen van de helm en de autogordel de kans op ernstig(er) letsel bij een aanrijding fors groter maakt. Landelijk zijn deze zaken tot speerpunt gemaakt.

Man opgepakt voor het rijden zonder rijbewijs

BREDA: Op de Meidoornstraat is woensdagochtend rond 10.30 uur een 25-jarige man aangehouden voor het rijden zonder rijbewijs. De man is al eens eerder opgepakt voor dit feit. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt en de auto is in beslag genomen.

Politie pakt minderjarige jongens op voor het bezitten van softdrugs

BREDA: Een 15-jarige jongen uit Prinsenbeek is woensdagmiddag om 15.00 uur aangehouden op het Stadserf voor het roken en in bezit hebben van 2 joints. De politie heeft zijn ouders ingelicht en de jongen is overgeleverd aan de Officier van Justitie. Er hangt hem een taakstraf boven het hoofd. De joints zijn in beslag genomen.

BREDA: Woensdagmiddag om 16.00 uur is een 17-jarige jongen uit Breda aangehouden in het Valkenberg voor het bij zich hebben van softdrugs. Vanwege zijn verdachte gedrag spraken agenten de jongen aan en vroegen hem om zijn zakken te legen. Hij haalde een tiental zakjes softdrugs tevoorschijn. De agenten namen hem mee naar bureau. Daar verklaarde de verdachte dat hij ze wilde doorverkopen. Tegen de jongen wordt proces-verbaal opgemaakt. De drugs is in beslag genomen.

Twee ruziemakers zorgen voor overlast

ZUNDERT: Op de Molenstraat hielden agenten woensdagmiddag om 16.50 uur een 47-jarige vrouw uit Raamsdonksveer en een 48-jarige man uit Breda aan voor openbare dronkenschap. Ze liepen al ruziend en schreeuwend een cafe binnen. Een medewerker van het cafe haalde de politie erbij. Agenten troffen beide personen aan die duidelijk onder invloed van alcohol waren. Ze waren onvast ter been, hadden bloeddoorlopen ogen en spraken met dubbele tong. De man kon niet meer op zijn benen staan. Beide kregen een bekeuring mee. De hoogte van het bedrag bepaalt de Officier van Justitie. De vrouw kreeg ook een bekeuring omdat ze haar identiteitsbewijs niet kon overhandigen.

Zoon gaat door het lint

BREDA: Woensdagavond om 19.10 pakte de politie een 15-jarige jongen in zijn woning in de wijk Kievietsloop op. Bij de politie kwam een melding binnen dat de zoon door het lint ging en bedreigingen naar zijn ouders uitte. De politie ging ter plaatse en trof daar de zoon aan die zich in de badkamer had opgesloten. Agenten forceerden de deur en konden de jongen meenemen. Uit onderzoek bleek dat de jongen bekend is bij justitiele en hulpverleninginstanties. De jongen is in verzekering gesteld.

Politie pakt winkeldievegges op

BREDA: Op de Ginnekenstraat is woensdagmiddag rond 15.00 uur een 16-jarige jonge vrouw uit Litouwen aangehouden voor het stelen van kleding uit een sportzaak. Winkelpersoneel zag dat de vrouw een broek en trui twv 112,98 zonder te betalen mee wilde nemen. Ze had de beveiliginglabels met een tang verwijderd. De medewerkers hielden de vrouw tegen en schakelde de politie in. De politie maakte proces-verbaal op. De boete die ze kreeg opgelegd kon ze niet betalen daarom kreeg ze een dagvaarding mee.

BREDA: De politie hield woensdagmiddag om 16.40 uur een 26-jarige Braziliaanse aan voor het stelen van een jurk twv 49,90. Agenten hoorden dat het alarm afging bij een kledingzaak aan de Eindstraat en konden de vrouw oppakken in een eetgelegenheid aan de overkant. In eerste instantie ontkende de vrouw, maar later gaf ze toch toe. De vrouw kreeg een boete van 125,- mee die ze meteen betaalde.

Auteur: Eefje Klijberg