Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Bergen op Zoom 17-04

ZEVENBERGEN, 17 april 2008

Politie onderzoekt brandstichting in woning invalide man

ZEVENBERGEN: De Gemeenschappelijke Meldkamer kreeg donderdag om 01.50 uur melding van brand in een woning aan de Dr. Arienslaan. De 45-jarige bewoner meldde de brand zelf.
De bewoner, die invalide is en in een elektrische rolstoel zit, hoorde een harde klap en zag dat de voordeur in brand stond. Omdat de man invalide is, konden hij en zijn hond niet snel de woning verlaten. Dit veroorzaakte een levensbedreigende situatie voor het slachtoffer en zijn hond. Hij kon tennauwernood via de achterkant zijn woning verlaten, maar had in de tussentijd wel wat rook ingeademd. Ambulancepersoneel heeft hem ter plaatse behandeld en de man is ondergebracht bij een bekende.

De hal van de woning is uitgebrand en de rest van de woning en omliggende woningen hebben rook- en brandschade. Door snel optreden van de brandweer heeft men verdere schade kunnen voorkomen.

Bij de woning van het slachtoffer werd in de afgelopen twee weken drie keer gepoogd in te breken. In alle gevallen probeerden de daders de voordeur open te breken. De politie heeft van alle keren aangifte opgenomen en er zijn sporenonderzoeken verricht. De wijkagent heeft contact gehad met de bewoner en is aan de hand van de inbraken op huisbezoek geweest.

Gezien de omstandigheden wordt uitgegaan van brandstichting. De politie neemt de zaak zeer serieus en heeft een onderzoek opgestart waar 16 politiemensen aan meewerken. Technisch onderzoekers hebben een sporenonderzoek ingesteld. Ook is men met een uitgebreid buurtonderzoek gestart.

De politie is op zoek naar eventuele getuigen die iets verdachts hebben gezien ten tijde van de brand of beschikken over andere informatie over de brandstichting en/of de pogingen tot inbraak. Getuigen kunnen zich melden via 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem op telefoonnummer 0800-7000.

81 drugstoeristen tegen de lamp gelopen

BERGEN OP ZOOM: De politie hield op woensdag tussen 13.30 en 15.30 uur en tussen 18.30 uur en 20.30 uur een algemene verkeerscontrole op de Rooseveltlaan, Olympialaan en Antwerpsestraatweg. Hierbij zijn ca. 20 bekeuringen uitgeschreven voor verschillende overtredingen als rijden zonder autogordel en niet handsfree bellen. Tijdens de verkeerscontrole werd door de politie 81 personen aangetroffen die in het bezit waren van softdrugs. Aan de controle werkten 25 politiemedewerkers mee.

52 verdachten werden aangehouden voor de opiumwet en zijn op het politiebureau verhoord. Het ging hierbij om voertuigen waarvan de inzittenden gezamenlijk meer dan 5 gram softdrugs in bezit hadden. 16 van hen zijn na verhoor met een dagvaarding in vrijheid gesteld. Wegens een gering feit werd één zaak gespeponeerd. De andere aangehouden verdachten kregen in overleg met het OM een schikking en zijn na betaling in vrijheid gesteld. Bij de controle werden tevens 29 personen staande gehouden die minder dan 5 gram in bezit te hadden. Zij zijn op de controleplaats verhoord. De softdrugs zijn in beslag genomen. Grootst aangetroffen hoeveelheid bedroeg 20 gram softdrugs. In totaal is 588 gram in beslag genomen met een straatwaarde van circa 2790 euro.

Onderzoek van drugsteam Courage en klachten uit de buurt hebben uitgewezen dat drugstoeristen in Bergen op Zoom voor veel overlast zorgen. De grensstreek wordt dagelijks bezocht door vele toeristen die vanuit het zuiden hun softdrugs in Nederland komen kopen.

Verdachte van huiselijk geweld onder invloed aangehouden

DINTELOORD: De politie kreeg op woensdagavond om 23.20 uur melding huiselijk geweld in een woning in Dinteloord. Bij aankomst vertelde de zoon des huizes dat zijn vader was weggereden in zijn auto en dat hij gedronken had. De 55-jarige man werd op de Molendijk aangehouden. Op het politiebureau bleek uit een ademanalyse een uitslag van 870 ug/l. De man kreeg een rijverbod van 10 uur en zijn rijbewijs is ingevorderd. Hij is ingesloten.

De 53-jarige echtgenote van de man heeft aangifte gedaan van bedreiging door de verdachte. Ook van de 23-jarige zoon is aangifte opgenomen wegens mishandeling. De 55-jarige man zou hem in het gezicht hebben geslagen.

Man aangehouden na ongeval

ROOSENDAAL: Op woensdagmiddag gebeurde er een ongeval aan de Susannadonk. Een bestuurder reed met zijn auto tegen een lantaarnpaal. Een getuige zag de man wegrennen. De auto lekte benzine en is weggetakeld. De politie hield een 20-jarige inwoner van Steenbergen aan in een woning aan de Heliotroopdijk. De man verklaarde geschrokken te zijn en was in paniek geraakt. Hij had er daardoor niet aan gedacht de politie te bellen. Na verhoor is hij in vrijheid gesteld. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Man aangehouden voor mishandeling zus

BERGEN OP ZOOM: De politie hield woensdag aan het begin van de avond een 45-jarige man uit Bergen op Zoom aan voor mishandeling van zijn zus. De man zou zijn zus hebben geduwd, geschopt en geslagen tijdens een conflict. Ze viel hierbij en liep hierbij meerdere blauwe en pijnlijke plekken op en heeft zich onder doktersbehandeling gesteld. De man is aangehouden in een woning in Vught. De mishandelingen vonden plaats in het ouderlijke huis van de beide betrokkenen in het centrum van Bergen op Zoom. Van Het 35-jarige slachtoffer is aangifte opgenomen van mishandeling. De verdachte is in verzekering gesteld. Gezien zijn geestelijke toestand is de crisisdienst opgeroepen.

Politie zoekt getuigen ongeval

OUDENBOSCH: Een 16-jarige inwoonster van Oudenbosch fietste woensdagochtend rond 08.15 uur op de Markt richting de Lollestraat. Een vrachtwagen passeerde haar. De vrachtwagen reed dusdanig dicht langs de fietster, dat ze met haar kleding aan de vrachtwagen bleef hangen en werd meegesleurd. De fiets van het meisje viel en zij werd nog een eind meegesleept totdat haar kleding scheurde. Een stuk van de kleding bleef aan de . vrachtwagen hangen. Het meisje kwam ten val. Ze had na het ongeval last van haar arm en stelde zich onder doktersbehandeling.
Het zusje van het slachtoffer probeerde de vrachtwagen nog in te halen, maar dit was tevergeefs. De vrachtwagen reed door.

De politie is op zoek naar de vrachtwagenchauffeur en getuigen van dit ongeval. Getuigen kunnen zich bij de politie melden via 0900-8844.

Man aangehouden na melding rijden onder invloed

STANDDAARBUITEN: De politie kreeg op donderdagmiddag melding dat een 20-jarige man uit Stampersgat onder invloed van GHB door Standdaarbuiten zou rijden in een auto. De politie trof de auto met bestuurder en inzittende aan op de markweg. De man is aangehouden en van hem is bloed afgenomen om te kunnen vaststellen of hij onder invloed reed. Hij is verhoord en is met een rijverbod van 4 uur in vrijheid gesteld.

Politie beledigd na melding van vrijheidsbeneming

ROOSENDAAL: De politie kreeg op donderdagmiddag melding van een vrijheidsbeneming. Volgens een anonieme melder zou een 24-jarige vrouw uit Bergen op Zoom tegen haar wil worden vastgehouden in een woning aan de Burgemeester Freijterslaan. De vrouw zou dit zelf telefonisch aan een bekende hebben aangegeven. De politie ging poolshoogte nemen in de woning en de vrouw gaf aan dat ze weg wilde. De politie nam haar mee. De 24-jarige ex-vriend van de vrouw en de bewoner van de woning werd hierop verbaal erg agressief en beledigde de vrouw en de politie grof. Hij is hierop aangehouden voor belediging en ingesloten. De politie zal aangifte opnemen van de vrouw van vrijheidsbeneming, mishandeling en belediging.

Snelheidscontroles

HUIJBERGEN: Tussen 08.45 uur en 11.00 uur controleerde de politie woensdag op snelheid aan de Abdijlaan. Van de 238 passanten waren er 46 in overtreding. Hoogst gemeten snelheid bedraagt 86 km/u, terwijl hier een maximum geldt van 60 km/u. .

WOUWSE PLANTAGE: Op de Plantagebaan is woensdag tussen 11.15 uur en 15.15 uur gecontroleerd. Van de 1016 passanten waren er 193 in overtreding. Hoogst gemeten snelheid bedraagt 89 km/u, terwijl hier 50 km/u is toegestaan.

Auteur: Inge Rijgersberg