Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

REISBUREAU VAN HET JAAR 2008
HOLLAND INTERNATIONAL REISBUREAU JANSMA IN RODEN

Rijswijk, donderdag 17 april 2008 - Holland International Reisbureau Jansma in Roden (Drenthe) is Reisbureau van het Jaar 2008. Vorig jaar eindigde het kantoor van de familie Jansma - waar dochter Inge de scepter zwaait - nog op de derde plek. Op een gala-avond in het Claus Event Center in Hoofddorp, werd op maandag 14 april de winnaar bekendgemaakt. Het juryrapport liegt er niet om: 'ten opzichte van de kantoren die vorig jaar én dit jaar deelnamen, heeft dit reisbureau de sterkste ontwikkeling doorgemaakt. Alle verbeterpunten van 2007 zijn met succes opgepakt.'

Holland International Reisbureau Kroeze behaalt derde prijs Holland International Reisbureau Kroeze in Tubbergen behaalde de derde prijs in de verkiezing. Ook Holland International Reisbureau René in Yerseke en Holland International Reisbureau Jansma in Groningen waren genomineerd.

Verkiezing Reisbureau van het Jaar
De Reisbureau van het Jaar-verkiezing werd dit jaar voor de elfde keer gehouden door het vakblad Reisrevue. Doel is het stimuleren van kwaliteitsverbeteringen in de bedrijfsvoering van de reisbureaus. De verkiezing kent verschillende rondes. In de eerste ronde vullen de deelnemers een vragenlijst in waarin wordt gevraagd naar de persoonlijke consumentenbenadering van het reisbureau. In de tweede ronde wordt een reiscasus voorgelegd. In de derde ronde worden een marketingcase voorgelegd en een vragenlijst ingevuld over de interne bedrijfsvoering. Per provincie werden vervolgens de best scorende reisbureaus bezocht door het advies- en trainingsbureau InCompany, dat de medewerkers onderwerpt aan een mondelinge vragenronde. In de vijfde ronde, de juryronde, worden de twee beste reisbureaus per provincie door een vakkundige jury ondervraagd. Hieruit komen 11 provinciale winnaars naar voren, waaruit uiteindelijk de landelijke winnaar wordt gekozen.


---