Gemeente Hulst


Persbericht - 12.02.2008

Bestemmingsplan De Statie past in structuurvisie

Op 6 februari 2008 stuurde de gemeente Hulst - na een lange periode van voorbereiding - het bestemmingsplan De Statie voor overleg naar o.a. de Provincie Zeeland. De gemeente verwacht dat het bestemmingsplan De Statie wordt behandeld in de vergadering van de Provinciale Commissie voor Omgevingsbeleid van 17 april 2008.

Het bestemmingsplan De Statie omvat een omvangrijk gebied in het zuid-westen van de kern Hulst. Het gebied wordt begrensd door de Steensedijk, de N290 en de Absdaalseweg. Ook de hoek Stationsplein en het gebied ten noorden van de Absdaalseweg behoort tot dit bestemmingsplan.
Het bestemmingsplan voorziet in de herontwikkeling van meerdere locaties in het gebied. Naast de herontwikkeling van de hoek Stationsweg / Havenfort en het ontsluiten van het Back-terrein op de Absdaalseweg ter hoogte van de N290, is ook de doorontwikkeling van Morres Wonen opgenomen in het bestemmingsplan.
In het bestemmingsplangebied is ook woningbouw gepland. Dit gebeurt op verschillende locaties en in verschillende categorieën, waaronder jongerenappartementen en diverse typen woningen.

Passend in detailhandelsstructuurvisie
De plannen voor de genoemde gebiedsontwikkeling passen binnen de regionale detailhandelsstructuurvisie. In deze visie wordt erkend dat Morres Wonen een bovenregionale publiekstrekker vormt. Het visierapport geeft daarenboven aan dat het aanbeveling verdient om Morres Wonen vanuit één totaalconcept verder te versterken en te ontwikkelen. Hierbij wordt in de visie onderstreept dat daarbij een attractieve koppeling met de binnenstad bijzondere aandacht vraagt. Ook de Provincie Zeeland benadrukte in het verleden het belang van een functionele koppeling tussen Morres, het gebied rond het Stationsplein en de binnenstad.

Doorontwikkeling Morres naar lifestyle village forse stap dichterbij De doorontwikkeling van Morres Wonen voorziet in de realisering van een lifestyle village rond
een seizoensgebonden entertainmentplein. Daarbij is sprake van een concentratie van 3 pijlers:

* Interieur, waaronder wonen, keukens, badkamers en sanitair
* Huis, zijnde doe-het-zelf en homedecoratie
* Tuin, omvattende groen en inrichting

Deze 3 pijlers worden omringd door complementaire formules en specialistisch aanbod op het gebied van bijvoorbeeld haarden, verwarming, baby- en kindermeubelen, raamdecoratie, verlichting, projectmeubilair, keukenaccessoires, huishoudelijke artikelen, vloerenspecialisten, beeld en geluid etc. Kortom: Woninginrichting in de brede zin des woords.

Het seizoensgebonden entertainmentplein is bedoeld voor festiviteiten, entertainment, demonstraties, tentoonstellingen met naar gelang het seizoen wisselende detailhandel rondom de 3 pijlers. Het geheel wordt ondersteund met attractieve horeca.

De plannen voorzien ook in het inrichten van een buiten gebruik komende opslagloods (loods 7) als woonoutlet cq. koopjeshal. Hierbij wordt uitgegaan van de formule: outdoorrecreatie, caravan- en kampeercentrum, doe-het-zelf, tuincentrum, antiekmarkt, veilinghal en leisure.

Koppeling Morres - Scharnier
Om een koppeling te maken naar de omgeving van het Scharnier, voorzien de plannen verder in de realisering van grootschalige winkelformules op de plaats waar voorheen Karwei was gevestigd en thans Brugman Keukens is gevestigd. De grootschalige formules zijn onder andere bedoeld voor de branches outdoor/sport, vrije tijd, spel, bruin- en witgoed, fietsen en autoaccessoires.

De plannen omvatten ook een herstructurering van het gebied waar momenteel Neckermann Stuntmarkt en Biesbroeck Automation zijn gevestigd. Op deze locatie ontstaan mogelijkheden om een hotel en appartementen te realiseren.

Ontwikkelende partijen voor de ontwikkelingen in het betreffende gebied zijn Morres Wonen, Greppon Retail Parks, Projectontwikkelaar Lafoma en Bouwbedrijf van der Poel.

---

Gemeente Hulst Team Communicatie
Micaëla Van Bunder.
Tel : 0114-389136
Gsm : 06-51427331
Fax : 0114-314627
Email: communicatie@gemeentehulst.nl