Ingezonden persbericht


Ruim 180 bedrijven tonen voordelen Green Key

Het duurzaamheidslabel Green Key biedt recreatieondernemers in Nederland veel kansen. Ruim 180 bedrijven kunnen dit onderschrijven. Ze krijgen of behouden ook in 2008 dit keurmerk voor milieuvriendelijk ondernemen. Ook de politiek staat achter Green Key. Op donderdag 17 april overhandigt de Gedeputeerde voor Toerisme & Milieu van de provincie Gelderland, mevrouw drs. A.E.H. van der Kolk Green Key certificaten 2008.

Met vriendelijke groet,
RECRON

Miranda van der Horst

RECRON
Hoofdstraat 82
Postbus 102
3970 AC
DRIEBERGEN
Nederland
Tel. 0343 - 52 47 00
Fax. 0343 - 52 47 01
Internet: www.recron.nl
E-mail: info@recron.nl

Veel voordelen
Green Key is een instrument voor ondernemers om duurzaam te ondernemen. Toeristische bedrijven besparen op energie, kijken kritisch naar hun afvalstromen, informeren hun gasten hierover en ook in het personeelsbeleid wordt duurzaamheid gemeeengoed. Zo zorgen zij voor minder belasting van het milieu door onder andere CO2 reductie.

Een Green Key certificaat kan voor ondernemers ook het voordeel hebben dat er afspraken zijn tot minder milieu-inspecties door overheden en afname van administratieve lasten. Voor ondernemers geldt echter vooral het bedrijfsresultaat. Milieubesparende maatregelen betekent immers vaak een verhoging van het rendement door afname van bijvoorbeeld energiekosten. Aan de kostenkant genieten ondernemers die investeren in het milieuvriendelijker maken van hun bedrijf belastingvoordelen.

Beter imago
Met de toename van het aantal Green Key's verbetert het imago van de toeristische sector. Imago naar overheden, binnen de branche zelf, maar ook naar de markt. Voor toeristen en recreanten wordt het met de Green Key bedrijven steeds gemakkelijker een vakantie-adres te kiezen waar veiligheid, duurzaamheid en respect voor de omgeving onlosmakelijk verbonden zijn met de bedrijfsvoering. De Green Key staat daar garant voor.

Kansen overheid
Green Key kan voor lokale of regionale overheden een bijdrage leveren om hun eigen duurzaamheidbeleid uit te voeren. Hierbij kan gedacht worden aan het zoveel mogelijk certificeren van ondernemingen in de vrijetijdssector binnen de gemeente of provincie en daarmee toeristische bestemmingen tot duurzame bestemmingen te transformeren.

Green Key is een internationaal milieu-label. De Stichting Keurmerk voor Milieu, Veiligheid en Kwaliteit is voor Nederland de licentiehouder. De brancheorganisatie RECRON en de ANWB ondersteunen Green Key, ondermeer door vertegenwoordigd te zijn in het bestuur van voornoemde stichting.