Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

ONDERZOEK OP ZOOVER.NL BEWIJST: NEDERLANDERS WILLEN MET HEMELVAART NAAR DE ZON

VEEL NEDERLANDERS WILLEN KOUD VOORJAAR ONTVLUCHTEN

Nijmegen, 17 april 2008 ­ Ruim 30 procent van alle Nederlanders wil met Hemelvaart naar de zon. Dit blijkt uit een onderzoek op www.zoover.nl waarop 3553 mensen hebben gereageerd en de statistieken over de afgelopen week van deze toonaangevende reiswebsite waar Nederlandse reizigers en toeristen onderling hun ervaringen uitwisselen. De meeste mensen oriënteren zich op de zonnige steden Barcelona, Rome en Malaga of op strandvakanties in Spanje, Turkije, Egypte of op de Canarische Eilanden. Het koude weer is zeker debet aan de wens om de zon op te zoeken. Niettemin blijft een groot deel van de Nederlanders gewoon in eigen land met Hemelvaart. Blijkbaar is er toch nog hoop op een weersverbetering.

Hemelvaart 2008 valt op donderdag 1 mei. Van oudsher nemen veel Nederlanders op vrijdag een dagje vrij om zo te kunnen genieten van een lang weekeinde. Uit onderzoek op Zoover blijkt dat 35 procent van de mensen helemaal niets bijzonders gaat doen en dat 32 procent naar het buitenland wil. 12 procent wil op vakantie in Nederland, terwijl 8 procent kiest voor daguitstapjes. 13 procent van de stemmers gaf aan het nog niet te weten.

Schoon genoeg van koud voorjaar!
Uit de bezoekersstatistieken van Zoover valt zeer goed te destilleren op welke bestemmingen de Nederlanders zich oriënteren. Dat Amsterdam op dit moment op een vijfde plaatst staat, hangt waarschijnlijk samen met Koninginnedag. Alle andere bestemmingen in de top tien van de afgelopen week zijn buitenlands, waaronder drie zonnige toeristensteden en zes strandbestemmingen. Blijkbaar heeft de Nederlander schoon genoeg van het koude voorjaar! Hier nog eens de volledige top 10:


1. Barcelona 6. Hurghada

2. Side 7. Malaga

3. Rome 8. Alanya

4. Benidorm 9. Sharm el Sheik

5. Amsterdam 10. Playa del Ingles

Over zoover.nl
www.Zoover.nl is een onafhankelijke en gratis vakantiewebsite waarop vakantiebestemmingen en accommodaties zoals hotels, appartementen, vakantieparken, en campings worden beoordeeld. Door reizigers, voor reizigers. Daarnaast is direct te zien waar een accommodatie geboekt kan worden en kunnen er vakantiefoto's en -video's worden toegevoegd. Verder wordt er wekelijks een digitale nieuwsbrief verstuurd waarin de aanbiedingen van de beste accommodaties zijn opgenomen.


Ingezonden persbericht