Cervarix® terugbetaald voor meis jes tussen 12 tot en met 15 jaar.

Mime-Version: 1.0

Message-Id:

Time : 11:15:41
Date : 18 April 2008
Sender Name: Glaxosmithkline

Vanaf 1 mei 2008 is het Belgische vaccin tegen baarmoederhalskanker Cervarix® terugbetaald voor meisjes tussen 12 tot en met 15 jaar. "De aanbevelingen van de Hoge Gezondheidsraad zijn als volgt (1):"


1° een profylactische vaccinatie van jaarlijks één jaarcohorte van meisjes tussen de leeftijd van 10 tot en met 13 jaar alsook een algemene profylactische (inhaal) vaccinatie van de jaarcohortes tot en met de leeftijd van 15 jaar.

2° de baarmoederhalsscreening van de niet gevaccineerde vrouwen maar ook van de gevaccineerde vrouwen moet verder gezet worden.
3° de vaccinatie van vrouwelijke adolescenten en jonge vrouwen van 14 t.e.m. 26 jaar
die nog geen seksueel contact hebben gehad, en die nog niet gevaccineerd werden in het kader van de algemene profylactische vaccinatie tussen 10 en 13 jaar, kan door de behandelende arts worden aangeboden.

4° het is aan de behandelende arts om op individuele basis te beoordelen of vaccinatie van vrouwelijke adolescenten en jonge vrouwen van 14 t.e.m. 26 jaar, die
reeds seksuele betrekkingen gehad hebben, en nog niet eerder gevaccineerd werden,
aangewezen is.

De terugbetaling van dit Belgisch vaccin vanaf 1 mei 2008 is van toepassing voor meisjes die op het ogenblik van de eerste toediening minstens 12 jaar zijn maar nog geen 16 jaar. Dit zijn dezelfde voorwaarden als voor een ander reeds terugbetaald
vaccin tegen baarmoederhalskanker.

Het vaccin werd ontwikkeld en wordt geproduceerd in het wereldwijd onderzoeks- en ontwikkelingscentrum van Rixensart en Waver.

Het remgeld bedraagt 10,80¤ per injectie. Voor patiënten met verhoogde tegemoetkoming bedraagt het remgeld 7,20¤ per injectie.

GlaxoSmithKline in België!
GlaxoSmithKline is wereldwijd één van de belangrijkste producenten van farmaceutische specialiteiten, vaccins en gezondheidsproducten voor het grote publiek en verbindt er zich toe de levenskwaliteit van eenieder te verbeteren, zodat mensen actiever kunnen zijn, zich beter voelen en langer leven.
Met meer dan 6.000 personen werkzaam in België en reeds 50 jaar actief in het domein van vaccins is GSK één van de hoofdspelers geworden.
In België is GSK Pharmaceuticals te Genval verantwoordelijk voor de commercialisering van farmaceutische specialiteiten en prominent aanwezig in de volgende therapeutische domeinen : pneumologie, thrombosis, vaccins, infectie door HIV, oncologie, diabetes, neurologie, psychiatrie en antibiotherapie.

GSK Biologicals, de vaccins-afdeling van GlaxoSmithKline, is een van de leidinggevende producenten van vaccins ter wereld. GSK Biologicals heeft zijn hoofdzetel in het Belgische Rixensart, waar de meerderheid van GlaxoSmithKline's activiteiten worden uitgevoerd inzake onderzoek naar vaccins en de ontwikkeling en productie ervan. GSK Biologicals stelt meer dan 1.600 wetenschappers te werk.

Indien U meer informatie wenst over het vaccin surf dan naar www.vacciweb.be