Gemeente Alkmaar

PERSBERICHT

Alkmaar, 18 april 2008.

Bouwfonds MAB koopt Ringerscomplex

Wethouder Binnendijk: 'Strategische aankoop straalt vertrouwen in Overstad uit'

Projectwethouder Simon Binnendijk is opgetogen over de aankoop van het Ringerscomplex door Bouwfonds MAB, een landelijk bekende projectontwikkelaar van multifunctionele projecten. 'Hieruit blijkt dat landelijke projectontwikkelaars groot vertrouwen hebben in de verdere ontwikkeling van Overstad, waar in de komende jaren ruim 2000 woningen en 85.000 m2 commerciële functies worden gerealiseerd.' Volgens wethouder Binnendijk verkeren de plannen voor Overstad in een vergevorderd stadium. 'Het college van burgemeester en wethouders neemt binnenkort een besluit n.a.v. de aanbesteding van dit project; daardoor zal ook de gewenste duidelijkheid over realisatie van de plannen ontstaan.'

Bouwfonds MAB heeft het Ringerscomplex gekocht van beleggingsmaatschappij Unibail-Rodamco. Met deze aankoop geeft Bouwfonds MAB als één van de deelnemende partijen in de aanbesteding een sterke impuls aan de ontwikkeling van het gebied Alkmaar Overstad. In de plannen vormt het Ringers complex een belangrijkste scharnier tussen de bestaande binnenstad en het nieuwe Alkmaar Overstad.

Het Ringerscomplex, van oorsprong een cacaofabriek, omvat nu circa 30.000 m2 retail en is de meest betekenisvolle plek in Alkmaar Overstad. Cees van Boven, directeur van Bouwfonds MAB: "Kern van onze plannen is het in oude luister herstellen van de voormalige Ringersfabriek en deze historische plek teruggeven aan de stad. Zodat er ook een hoogwaardige verblijfsplek voor Alkmaarders en andere belangstellenden ontstaat om te wonen, werken, winkelen en recreëren aan de overzijde van het Noord-Hollands kanaal."

Noot voor de pers:



Gemeente Alkmaar