Ingezonden persbericht


14 januari 2008

Persbericht

Herman Boon treedt op tijdens Vernieuwingsfestival

In het weekend van vrijdag 18 tot en met zondag 20 april organiseert het Evangelisch Werkverband, een vernieuwingsbeweging binnen de Protestantse kerk, het Vernieuwingsfestival op vakantiepark en conferentiecentrum De Betteld te Zelhem. De bekende cabaretier Herman Boon geeft tijdens dit weekend een geweldig optreden. Voor de kinderen is er een kinderprogramma en voor jongeren het Jongerenvernieuwingsfestival.

Het Vernieuwingsfestival is de opvolger van de Landelijke Dag. Thema dit jaar is "Deel in mijn vreugde". Het is vooral een weekend waarin mensen elkaar kunnen opbouwen en bemoedigen. Op vrijdag wordt het weekend geopend met de band Sela en jongerenspreker Tiemen Westerduin, bekend van de EO Jongerendag. Zaterdag spreekt ds. Robert Jan Perk over het thema van het weekend, kunnen deelnemers verschillende workshops en seminars volgen en sluit Herman Boon de dag af met een spetterend optreden. Op zondag heeft Jan van den Bosch een aandeel in de afsluitingsbijeenkomst die gaat over "Eindelijk thuis", het boek dat Henri Nouwen heeft geschreven. De gastheer tijdens het Vernieuwingsfestival is ds. Hans Eschbach, predikant-directeur van het Evangelisch Werkverband.

Het Jongerenvernieuwingsfestival heeft als thema "Share my joy". Dit festival voor jongeren van 17 - 23 jaar start op zaterdagmorgen gelijktijdig met het feestelijke kinderprogramma voor de kinderen van 5-12 jaar. De Hervormd Gereformeerde Jeugd Bond (HGJB) verzorgt een gedeelte van dit programma. Op zaterdag en zondag kunnen de allerkleinsten opgevangen worden in een crèche.

Sela is een zevenkoppige band die in 2005 is ontstaan uit een project van de HGJB. Uit dit project is de cd "U" voortgekomen. Hun muziekstijl is het beste te omschrijven als hedendaagse worship-rock met Ierse folk en klassieke invloeden.

Tiemen Westerduin is jeugdwerker bij de HGJB. Hij geeft spreekbeurten en studies in heel Nederland. Herman Boon is een bekende cabaretier en evangelist en geeft zowel programma's voor volwassen als kinderen. Hiervoor heeft hij Wake Up! Ministries opgericht. Ds. Robert Jan Perk is predikant in de Schaapskooi in Nijverdal. Deze gemeente maakt onderdeel uit van de Protestantse Gemeente Hellendoorn. Jan van den Bosch is de directeur van de christelijke reisorganisatie Beter-uit Reizen. Tevens is hij presentator van het programma Hour of Power en was bevriend met Henri Nouwen, schrijver van het boek "Eindelijk thuis".

Meer informatie en het volledige programma van dit weekend zijn te vinden op www.betteld.nl of op www.evw.nl . Op de laatstgenoemde internetsite zijn ook de prijzen te vinden voor de verschillende verblijfsmogelijkheden tijdens het festival. Ook kunnen belangstellenden zich via deze internetsite opgeven.

Einde persbericht