Protestantse Kerk in Nederland


VolZin-Thomashuis-debat: Bestaat God?

vr 18 april 2008, 16:00 uur - 18:00 uur
Bestaat God? Actueel en fel omstreden is het onderwerp van het debat, dat 18 april a.s. in Zwolle plaatsvindt. Het gesprek sluit aan op de eerdere artikelenreeks in het opinieblad VolZin.

Deelnemers
Even voorstellen: Een atheïstische dominee, auteur van het boek 'Geloven in een God die niet bestaat'. Een godsdienstfilosofe voor wie geloven neerkomt op oprecht veinzen. Een katholieke filosoof die meent dat het redelijk is om in God te geloven. Een predikante ten slotte die antwoorden op de vraag naar God zoekt in de praktijk. Ds. Klaas Hendrikse (Middelburg), dr. Desiree Berendsen (Domkerk Utrecht), prof. Rudi te Velde (hoogleraar filosofie, Amsterdam/Tilburg) en ds. Richtsje Abma (Vreeland) gaan met elkaar en met de bezoekers in debat over de vraag Bestaat God?. Sipke Draisma, pastor in Friesland, lekendominicaan en oud-journalist, leidt het gesprek. Muzikale omlijsting: dubbelkwartet DominiCantus onder leiding van René van Breukelen.

Wanneer en waar
Vrijdag 18 april 2008, ban 16.00 tot 18.00 uur, Dominicanenklooster, Assendorperstraat 29, 8012 DE Zwolle.

Kosten en aanmelding
Deelname op vertoon van VolZin: EUR 5,-; overigen: EUR 7,50. Betalen aan de zaal. Inlichtingen en aanmelding: thomashuis@kloosterzwolle.nl, tel. 038-4254412; www.opiniebladvolzin.nl.