Gemeente Schagen

Introductieprogramma van het galm-project in schagen van start

Zaterdag 5 april zijn in de Spartahal vijfentachtig mensen tussen de zestig en zeventig jaar getest op hun fitheid. Deze week gaat het introductieprogramma van het sportstimuleringsproject voor sportief niet actieve senioren van start. Tijdens dit programma krijgen de deelnemers vijf weken lang diverse beweeg-, sport, en spelvormen aangeboden. Na de zomervakantie kunnen zij indien zij dit wensen hiermee doorgaan in een vaste GALM-groep.

Het GALM-project draait ruim een jaar in Schagen en er zijn vier vaste sport- en beweeggroepen. Alle deelnemers van deze groepen kregen een uitnodiging om voor de tweede keer hun fitheid te testen. Ongeveer de helft van de deelnemers wilde wel weten wat het effect van het project op hun fitheid was (na ruim een jaar deel te hebben genomen aan de GALM-lessen). Bovendien lieten nog drieënveertig inactieve 60 tot 70 jarigen hun fitheid testen en waren er twaalf deelnemers van het SMALL-project uit Kolhorn (een soort GALM-project voor kleine kernen.

Vervolgens konden de nieuwkomers zich aanmelden voor een bewegingsintroductieprogramma van vijf weken. Hierin worden elke week een uur lang verschillende sport- en spelactiviteiten gegeven door een speciaal opgeleide docent (bijvoorbeeld: hockey, basketbal, conditiecircuit, badminton, volleybal, beweegvormen op muziek, balvormen, spelvormen, frisbee, etc.). Voor dit introductieprogramma dat half april van start gaat hebben negentien deelnemers zich aangemeld.

Belangstellenden voor introductieprogramma kunnen zich nog aanmelden. Dinsdagmiddag van 17.00 tot 18.00 uur (sportzaal Waldervaart) is nog ruimte in de groep, evenals woensdagmiddag van 15.45 tot 16.45 uur (gymzaal van basisschool De Rank aan de Iepenlaan). Deelnamekosten zijn EUR 15,- voor de 5 weken.

Na afloop van dit introductieprogramma kan worden meegedaan aan een vervolgprogramma, waarin ook wekelijks wisselende activiteiten worden aangeboden. Dit programma duurt één sportseizoen, dat is ongeveer 30 weken. Het vervolgprogramma gaat begin september 2008 van start.

Financieel wordt het project mogelijk gemaakt door de gemeente Schagen. De uitvoering ligt in handen van Wonen Plus Welzijn en Sportservice Schagen.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Wonen Plus Welzijn, mevrouw Ineke Tamis, telefoon: 0224 - 27 28 80 of Sportservice Schagen, mevrouw Ellen Schouten, telefoon: 0224 - 21 47 74.