Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Bergen op Zoom 18-04

BERGEN OP ZOOM, 18 april 2008

Vier Belgische drugstoeristen in de kraag gepakt

OSSENDRECHT: De politie heeft donderdagavond rond 20.00 uur op de rijksweg A4 vier Belgische drugstoeristen aangehouden. Het betreft twee mannen (24 en 25 jaar) uit Machelen, een 20-jarige inwoner van Vilvoorde en een 21-jarige vrouw uit Machelen. Agenten zagen dat twee verdachten na een bezoek aan een koffieshop aan de Antwerpsestraat terug in hun auto stapten en wegreden. Uit onderzoek bleek dat de 25-jarige verdachte ruim 100 gram hennep had gekocht. De drugs zijn in beslag genomen, de verdachten zijn na verhoor heengezonden.

Dronkenrijder in Moerdijk gearresteerd

MOERDIJK: Een 25-jarige automobilist uit Moerdijk is donderdagavond rond 21.45 uur aangehouden wegens rijden onder invloed van alcohol. Dat gebeurde op de Veerdam. Surveillerende agenten zagen de man tot twee keer toe passeren en zetten hem aan de kant voor een controle. In zijn auto lagen diverse bierblikjes. Daarop lieten agenten de Moerdijker blazen. Daaruit kwam een score van 300 ug/l, terwijl voor hem als beginnend bestuurder maximaal 88 ug/l is toegestaan. De automobilist kreeg een proces-verbaal en een rijverbod van vier uur.

Belg (22) onder invloed vliegt uit de bocht

NISPEN: De politie heeft donderdagavond rond 23.00 uur een 22-jarige automobilist uit Essen (België) aangehouden wegens rijden onder invloed. De man reed samen met een vriend in een auto over de Essenseweg, maar vloog in een bocht van de weg tegen een betonnen paal. Ook vernielde hij een tuinhek van een woning. Gealarmeerde agenten lieten de bestuurder blazen met 570 ug/l als resultaat. De Belg is een beginnend bestuurder (korter dan vijf jaar in het bezit van zijn rijbewijs). In dat geval wordt bij waarden van 350 ug/l en hoger het rijbewijs ingevorderd. De auto bleek bovendien niet verzekerd.

Inwoner Rome aangehouden met valse papieren

ZEVENBERGSCHEN HOEK: Een 24-jarige man uit Rome is vrijdagmorgen rond 00.15 uur aangehouden bij een verkeerscontrole op de A16 ter hoogte van Zevenbergschen Hoek. De identiteitspapieren van de man werden gecontroleerd en die bleken niet in orde te zijn. Daarop werd de man aangehouden. Uit onderzoek kwam naar voren dat het paspoort van de man vals was en zijn rijbewijs bleek blanco gestolen. De man, geboren in Albanië, zegt zelf zijn papieren officieel via de gemeente Rome te hebben aangevraagd. Hij ontkent een illegale vreemdeling te zijn. De politie stelt een onderzoek in.

Roosendaalse scholieren fietsen voor hun verkeersexamen

ROOSENDAAL: Alle scholieren van de groep 7 van de basisscholen in Roosendaal, zo'n 1000 in totaal, laten volgende week zien hoe goed ze op de hoogte zijn van de verkeersregels. Nadat ze zich eerst hebben gebogen over de theorie, is het van maandag 21 april t/m donderdag 24 april weer tijd voor het praktische verkeersexamen.

Het straatbeeld zal dus volgende week tussen 09.00 en 15.30 uur worden bepaald door honderden scholieren die op de openbare weg door een aantal knooppunten moeten fietsen. Langs de route staan controleurs om te kijken of ze alles via de regels doen. Door diverse werkzaamheden is het wat drukker in het centrum van Roosendaal en daarom het verzoek aan andere weggebruikers, voal automobilisten en bromfietsers, om rekening te houden met de ongetwijfeld wat gespannen scholieren.

De start van het verkeersexamen is opnieuw vanaf het stadskantoor aan de Kloosterstraat. Vandaaruit loopt de route via de Burgemeester Prinsensingel-Brugstraat-Boulevard-Burgerhoutsestraat-Burgemeester Prinsensingel-Nieuwstraat-Kerkstraat-Bloemenmarkt-Domineestraat weer terug naar het beginpunt.

Auteur: Andre van den Hul