Persbericht

18 april, 2008

Avanade schaft Honda Civic Hybrides aan voor milieuvriendelijker wagenpark

Onlangs heeft Avanade de eerste twintig Honda Civic Hybrides aangeschaft bij Automotive-centre Van Nieuwkerk. Met deze bewuste keuze wil Avanade een bijdrage leveren aan een schoner milieu. De auto's hebben namelijk een lagere CO2-uitstoot en verbruiken minder brandstof.

In totaal zijn er vijftig Honda's besteld. Twintig medewerkers van Avanade hebben na een korte uitleg over de Honda de eerste auto's in gebruik genomen. Het voordeel van de Honda Civic Hybrid is dat de auto gemiddeld een liter brandstof op 21,7 kilometer gebruikt en een CO2-uitstoot van slechts 109 gram per kilometer heeft. Bijkomend voordeel is dat de berijder slechts 14% bijtelling heeft in plaats van 25%. Daarnaast is het een automaat en voorzien van alle gemakken zoals airco en cruise control.

André Huizing, directeur van Avanade Nederland: "Voor de consultants van Avanade is dit een mogelijkheid om een grotere en luxere auto te rijden tegen een lagere bijtelling. Daarom heeft Avanade meteen een bestelling gedaan van vijftig hybride auto's. We willen het milieu zo veel mogelijk ontzien in de toekomst."

(180 woorden)