Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

Apeldoorn - Man aangehouden met aluminium broden         
De politie heeft donderdag 17 april een 32-jarige man uit Apeldoorn aangehouden op verdenking van heling en/of diefstal. Een op een mountainbike surveillerende agent zag de man fietsen met metaalkleurige producten in een tas aan zijn stuur. Dit bleken aluminium broden te zijn.

De agent zag de man rond 13:30 uur fietsen op de Kayersdijk. Na een korte achtervolging is de man aangehouden omdat bij de politie bekend was dat er in de nacht van woensdag op donderdag was ingebroken bij een gieterij aan de Kayersdijk. Bij deze inbraak is een raam geforceerd en zijn enkele aluminium broden gestolen. Ook was bij de politie bekend dat de man al eerder aangehouden was voor zijn betrokkenheid bij een poging in te breken in hetzelfde bedrijf. De man is meegenomen naar het bureau voor verhoor. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Apeldoorn - Brand in toiletruimte school                 
Donderdag 17 april is rond 13:00 uur een brand ontstaan in een toiletruimte van een school aan de Waleweingaarde in Apeldoorn. Een minderjarig meisje is door de politie aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij het ontstaan van de brand.

Naar aanleiding van de brand werd de school ontruimd. De brandweer kwam ter plaatse en heeft de brand geblust. In de toiletruimte bleek toiletpapier in brand te zijn geraakt. De schade bleef beperkt. Uit onderzoek door de school bleek een minderjarig meisje uit Apeldoorn betrokken te zijn bij het ontstaan van de brand. Zij is door de politie verhoord, en daarna in vrijheid gesteld. De school zal de afhandeling van het incident op zich nemen.

Apeldoorn - Man dubbel beboet                            
Een 21-jarige man uit Apeldoorn is donderdag 17 april beboet voor het fietsen zonder verlichting en het zich niet kunnen identificeren.

Agenten kwamen de man rond 22:00 uur tegen op de Kerklaan. Nadat ze hem aanspraken of het feit dat hij zonder verlichting fietste bleek hij ook geen identiteitsbewijs te kunnen tonen. Na controle van zijn identiteit op het politiebureau is hij met twee boetes heengezonden.
---- --