Ingezonden persbericht


Persbericht
18 april 2008

INTERESSANTE UITKOMSTEN JAARLIJKS STUDENTENONDERZOEK

Het jaarlijkse studentenonderzoek van online studentencommunity Studenten.net heeft interessante uitkomsten opgeleverd. In totaal namen 906 studenten deel aan het online onderzoek. Studenten.net vroeg hen onder andere naar hun toekomstbeeld, inkomsten, uitgaven en favoriete merken.

OPVALLEND
De opvallendste conclusie is dat 59% van de ondervraagde studenten het opdoen van relevante werkervaring belangrijker vindt dan hoge verdiensten. Ondanks hun geringe inkomsten geven studenten dus tóch de voorkeur aan bijbaantjes die bijdragen aan hun carrière. Daarnaast valt op dat vrouwelijke studenten minder inkomsten hebben uit hun bijbaantje dan mannelijke studenten. Dit verschil in inkomsten begint dus al tijdens hun studententijd.

FAVORIETE MERKEN
Studenten.net vroeg de studenten naar hun favoriete merken op uiteenlopende gebieden.

Hieruit volgden de volgende uitkomsten:

Uitzendbureau: ASA Uitzendbureau, Randstad

Festival: Pinkpop, Lowlands

Kledingmerk: G-star en H&M

Gadgets: Apple, Sony

Krant: NRC, Metro

Magazine: Quest, Cosmo
Tv programma: DWDD, Grey's anatomy

Radiostation: 3FM, radio 538

STUDENTEN: ARM EN LUI?

Dat studenten bekend staan als lui, is volgens het onderzoek niet helemaal terecht. 97% van de ondervraagde studenten heeft namelijk een bijbaan. Deze bijbaan levert ze 365 euro per maand op. Dit is overigens niet voldoende, want de student geeft per maand meer uit dan dat er binnenkomt. Het gemiddelde inkomen bedraagt 785 euro per maand, waar de gemiddelde uitgaven 853 euro bedragen. De student is dus wél arm, maar zeker niet lui.

OVER STUDENTEN.NET
Studenten.net is een dochteronderneming van All4Students BV en vertegenwoordigt sinds 1998 de grootste online studentencommunity van Nederland met ruim 220.000 leden en meer dan 20.000 bezoekers per dag. Moederbedrijf All4Students BV is uitgever van bepalende internettitels gericht op studenten aan hbo en universitaire onderwijsinstellingen in Nederland. Voorbeelden hiervan zijn Studenten.net, Studentenbaan.nl, Stages.nl en Studentenkamers.nl. Op de sites kunnen studenten onder meer terecht voor bijbanen, stages, kamers, kortingen, prijsvragen, reizen, informatie over studie, carrière en vrije tijd.