Politie Zeeland


---


W-760-2008 Douane onderschept grote partij hasj
De douane heeft, in de Vlissingse haven, rond de 1000 kilogram hasj aangetroffen in een auto die aan boord stond van een schip.
Van het schip moesten goederen gelost worden. Om aan dit karwei te kunnen beginnen moesten er eerst drie auto's van boord getakeld worden. Een hasjhond van de douane werd erbij gehaald om de auto's te controleren. Bij één van de drie auto's sloeg de hond enorm aan. Deze auto is voor onderzoek meegenomen naar een aparte ruimte. In de auto bleek een dubbele wand te zitten, daarin werd de enorme vondst gedaan. Door de douane is de politie gewaarschuwd die de zaak verder oppakte. De auto bleek van een 57-jarige man uit Amsterdam te zijn. De politie heeft overleg gevoerd met de officier van justitie. Deze gaf toestemming om de Amsterdammer buiten heterdaad aan te houden. Hierop toog de Zeeuwse politie naar Amsterdam en heeft daar gisteravond omstreeks 22.30 uur de verdachte aangehouden. Hij is overgebracht naar een politiecel in Torentijd waar hij de nacht heeft doorgebracht. Vandaag is de man voorgeleid aan de rechter commissaris en die heeft bepaald dat de man nog vast moet blijven zitten.

O-761-2008 Goesenaar overvallen bij eigen woning
Een 60-jarige man uit Goes is in de nabijheid van zijn eigen woning overvallen door twee onbekenden.
De Zeeuwse politie zoekt getuigen van de beroving die in de nacht van donderdag op vrijdag omstreeks 01.15 uur plaatsvond. De man kwam thuis van een avondje stappen en wilde zijn deur openen toen er opeens twee personen bij hem stonden. De twee pakten de man vast en mishandelden hem. Toen de twee hun buit hadden zijn ze op de vlucht geslagen. Ze hebben het slachtoffer geld, een gsm en sieraden afhandig gemaakt. De man hield aan het hachelijke avontuur een pijnlijke keel, gekneusde ribben en pols en wat lichte schaafwonden over. De beroofde man gaf in zijn verklaring aan dat er vermoedelijk twee mensen aan kwamen lopen vanuit de Appelstraat. Mogelijk hebben die twee mensen iets gezien dat met de beroving te maken kan hebben. Als zij, of anderen, informatie kunnen verschaffen aan de Zeeuwse politie om deze zaak op te lossen worden zij verzocht te bellen met het servicecentrum van politie Zeeland op nummer 0900-8844, of ze kunnen zich melden op het politiebureau in Goes.





Politie Zeeland