Gemeente Heerlen

Heerlen-centrum één groot feest
Kom naar d'r Heëlesje Joarmaat!

Op zaterdag 19 april vindt voor de tweede keer d'r Heëlesje Joarmaat plaats. Een groots en levendig evenement in het centrum van Heerlen. Meer dan 400 kramen op de Promenade, de Bongerd, de Honigmanstraat, de Dautzenbergstraat, Oranje Nassaustraat en Geleenstraat. Ook zijn er tal van extra activiteiten. De markt wordt om 11.30 uur op Pancratiusplein-Zuid (bij de kunstsmederij) op feestelijke wijze geopend door wethouder Jos Offermans.

In de Saroleastraat is het jaarlijks Standwerkerconcours, op de Bongerd staat een grote bloemen- en plantenmarkt, op Pancratiusplein-Noord komt een boekenmarkt en op Pancratiusplein-Zuid vindt een streekmarkt met Limburgse producten plaats en kunt u oude ambachten bewonderen. Op Pancratiusplein-Noord zorgt de muziekschool Heerlen nog voor een uitgebreid muziekprogramma dat varieert van klassiek klarinetensemble tot een modern popkoor. De curiosamarkt vindt u op de Promenade II en in de Van der Maessenstraat wordt een catwalk opgebouwd. Op deze catwalk organiseert Sunny and Djive diverse modeshows met muziek van Dj's. Kortom, in het hele centrum van Heerlen is van alles te doen.

Standwerkersconcours
Ook dit jaar is weer het jaarlijkse standwerkerconcours waarbij marktlieden uit het hele land hun spullen met een flinke dosis humor en veel theater aan de man proberen te brengen. Een deskundige jury beoordeelt de standwerkers op originaliteit en kunde. De jury bestaat dit jaar uit: deken Van Galen, de heren Gouders en Meesters (beide gemeenteraadslid) de heer J.Morsink (afdelingshoofd gemeente Heerlen) en de heer Parren (namens de marktkooplieden).

Gratis en bewaakte fietsenstalling
In samenwerking met de Fietsersbond wordt een bewaakte fietsenstalling ingericht op het Burgemeester van Grunsvenplein. Hier is plek voor zo'n 105-200 fietsen.

Noot vopor redacties: Gemeente Heerlen, 10 april 2008
Afdeling Communicatie
Reina Cobussen, 045-5604853
Algemeen persnummer: (045) 5604070
Persnummer buiten kantooruren: 06 - 30731041
e-mail: persvoorlichting@heerlen.nl

-----------------------


---- --