Ingezonden persbericht


19/04 Dordrecht en Zwijndrechtse Waard

Dordrecht, 19-04-2008 o Persberichten district I

BEDREIGING
DORDRECHT De politie heeft twee broers aangehouden van 38 en 26, beiden wonend in Dordrecht. Zij bedreigden vrijdagavond aan Harpertszoon Trompweg een receptioniste en een 19-jarige vrouw, de ex-vriendin van de oudste broer. De vrouw belde daarop de politie die ter plaatse beide verdachten aan heeft gehouden en overgebracht naar het politiebureau. Aldaar zijn zij in verzekering gesteld en gehoord.

RECLAMEFOLDERS
HENDRIK-IDO-AMBACHT Twee mannen van 46 en 18, beiden uit Hendrik-Ido-Ambacht, zijn vrijdagavond in de Evertsenstraat gewond geraakt naar aanleiding van een handgemeen over reclamefolders. Ook een geparkeerde auto in de straat raakte hierdoor beschadigd. De beide mannen hadden ruzie gekregen omdat er folders waren bezorgd op het woonadres van de 46-jarige man, ondanks het feit dat er een sticker op de deur zit waarop staat dat hij geen reclamedrukwerk wenst te ontvangen. De politie had de melding gekregen dat de bewoner zou zijn mishandeld door de folderbezorger. Ter plaatse bleek de betrokken bezorger in een naburige woning te zijn alwaar hij werd behandeld voor zijn verwondingen. Al snel bleek dat beide heren elkaar te lijf waren gegaan en zijn ze door de politie aangehouden. Op het politiebureau zijn beide mannen gehoord, waarna ze weer in vrijheid zijn gesteld.

RIJBEWIJS INGEVORDERD
DORDRECHT Een 20-jarige man uit Dordrecht is zaterdagnacht zijn rijbewijs kwijtgeraakt. Bij een controle op de Dubbelsteynlaan West blies de man een promillage van 1,15 waar 0,2 is toegestaan. De man is beginnend bestuurder en voor hen geldt dat het maximale promillage geen 0,5 maar 0,2 mag bedragen. Ook van een 55-jarige man uit Rotterdam is zaterdagnacht het rijbewijs ingevorderd. Hij werd gecontroleerd op de Provincialeweg en had een promillage van 1,87 waar in zijn geval 0,5 maximaal was toegestaan.

GESTOLEN LAPTOP
DORDRECHT Een buitengewoon opsporingsambtenaar van de NS heeft zaterdagnacht een 25-jarige man uit Amsterdam aangehouden op verdenking van diefstal van een laptop. De verdachte had de laptop in de trein gestolen van een medepassagier. Tijdens de reis had hij meermalen aan de spullen gezeten van de medepassagier en op het station de laptop gepakt en weggelopen. De passagier heeft vervolgens de perronleider ingelicht, die op zijn beurt de buitengewone opsporingsambtenaren heeft gealarmeerd. Een opsporingsambtenaar zag de verdachte lopen en sprak de man aan. Daarop rende de verdachte weg in de richting van het Weizigpark waar hij door de buitengewone opsporingsambtenaren is aangehouden en overgedragen aan de politie. De politie heeft de verdachte overgebracht naar het politiebureau en hem na verhoor in verzekering gesteld.

BELEDIGING
DORDRECHT Een 35-jarige inwoner van Dordrecht is zaterdagnacht aangehouden vanwege het beledigen van een politieagent. Bij een alcoholcontrole aan de Provincialeweg was en automobilist doorgereden en had daarbij een pylon meegenomen. Collegas zijn achter de automobilist aangegaan en hebben hem met een stopteken langs de kant van de weg gezet. De bijrijder stapte uit en begon direct de agenten te beledigen en te intimideren. Toen na enkele waarschuwingen de man bleef doorgaan met beledigingen, is de man aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Daar gaf de verdachte tijdens het verhoor de beledigingen toe waarna hij na het betalen van een boete in vrijheid is gesteld.

DIERENMISHANDELING
DORDRECHT Een 58-jarige inwoner van Dordrecht is zaterdagmiddag aangehouden vanwege de mishandeling van zijn kat. De man had zijn kat van de derde verdieping van zijn woning door het open raam naar beneden gegooid. De kat is door de dierenambulance naar het dierenziekenhuis gebracht en verkeert in een shock en heeft een gekneusde long, geen (bot)breuken. Het dier is in beslag genomen en wordt verder behandeld in het dierenziekenhuis. De verdachte is meegenomen naar het politiebureau en wordt gehoord.

Laatst gewijzigd 19-04-2008 16:53 | © Regio Zuid-Holland-Zuid |