PvdA Evert Vermeer Stichting


31 JANUARI 2008
Afrikadag 2008 Zaterdag 19 april

Ook dit jaar organiseert de EVS weer de Afrikadag, dé dag over Afrika ontwikkelingsamenwerking. Deze unieke dag zal plaats vinden op zaterdag 19 april in de Haagse Hogeschool te Den Haag en daarbij streeft de EVS dit jaar naar 2000 bezoekers.

De afgelopen jaren was de Afrikadag telkens weer uitverkocht. Dit jaar heeft de EVS besloten nog één maal het aantal toegangsplaatsen uit te bereiden zodat nog meer geïnteresseerde de dag kunnen bijwonen. De Afrikadag is tenslotte het grootste publieksevenement op het gebied van Afrika en ontwikkelingssamenwerking in Nederland. Aan de Afrikadag werken elk jaar ruim honderdvijftig gastsprekers uit binnen- en buitenland en vijfendertig organisaties mee. Om ook dit jaar weer een onvergetelijke dag te bewerkstelligen is de EVS druk bezig met de vormgeving van de verschillende programmaonderdelen.

Keuzeprogramma
Het keuzeprogramma zal bestaan uit vijftig bijeenkomsten over zeer uiteenlopende onderwerpen. Een kleine greep uit het gevarieerde programma: seks in Afrika, een terugblik met de woordvoerders Ontwikkelingssamenwerking op het eerste jaar Balkenende IV, de rol van voetbal in Afrika, de aankomende verkiezingen in Zimbabwe, Zuid-Afrika en Kenia, de rol van innovatieve technologie, en Nederlands OS beleid gericht op fragiele staten. Het volledige programma gaat op donderdag 27 maart online.

Cultuurprogramma
Daarnaast is er ook bruisend cultuurprogramma, met onder andere een acrobatisch optreden van de Ghetto Girls afkomstig uit de slums van Nairobi, Kenia. In de wandelgangen zal het Afrikamuseum een gedeelte van haar collectie ten toonstellen maar ook de West-Afrikaanse mode zal gepresenteerd worden door Vlisco. Verder zullen er ook verschillende kunst- en fototentoonstellingen te bezichtigen zijn.

Afrikadag Mailinglist en Vrijwilligers
Wilt u tijdig op de hoogte gebracht worden van het programma en de start van de kaartverkoop schrijf u dan in hier onze mailinglist. Verder is de EVS opzoek naar vrijwilligers die willen helpen tijdens de Afrikadag. Klik hier voor meer informatie en aanmelding. Alle andere informatie vindt u natuurlijk op http://www.afrikadag.nl/.

De Afrikadag 2008 bestaat dus kortom uit een zeer divers programma gepresenteerd op verschillende manieren: lezingen, politiekactieve en informatieve debatten, workshops, tentoonstellingen en optredens. Momenteel is de EVS bezig om actuele, politieke en vooral interessante onderwerpen samen te voegen tot een alomvattend geheel. Genoeg reden om zaterdag 19 april naar Den Haag te komen!

Door Imre Veeneman