Psoriasis: niet levensbedreigend, wél levensruïnerend

28/03/2008 14:15

Vereniging Psorinovo

PERSBERICHT

Amersfoort, 28 maart 2008

Psoriasis: niet levensbedreigend, wél levensruïnerend
Met Psorinovo hoeft dat in de meeste gevallen nu niet meer

Op zaterdagmiddag 19 april 2008 organiseert de Vereniging Psorinovo(C) haar eerste Symposium ter verbreding van de kennis over Psorinovo. Dit symposium vindt plaats van 14.00-17.00 uur in de Aula van Scholengemeenschap de Lingeborgh, Laan van Leeuwenstein 2, 4191 NB te Geldermalsen.

Sprekers: Dr.F.P.L. van Loon, internist: "Diagnostiek en Behandelingsprotocol Psorinovo" F.Durlinger, apotheker: "Farmaceutische aspecten en bereiding van Psorinovo" L. Kunst, arts: "Onderzoek effectiviteit en bijwerkingen Psorinovo in 14 praktijken" Dr. R. van Wijk, celbioloog: "Fotonen-emissie-meting via de huid." Nieuw diagnosticum bij psoriasis.

Dubbele betekenis
Psorinovo is het geneesmiddel, maar ook de naam van de vereniging van 'ex' psoriasispatiënten, opgericht in 2001, met als doel de hiermee behaalde zeer gunstige resultaten belangeloos door te geven. Psoriasis geldt als ongeneeslijk met als gevolg dat het merendeel der patiënten accepteert dat behandeling weinig resultaat heeft of heel onpraktisch is, zoals zichzelf dagelijks van boven tot onder met zalf insmeren. Voor het merendeel van de ca. 400.000 psoriasispatiënten in ons land is dit helemaal niet nodig, sinds de arts Leendert Kunst reeds in de 80-er jaren een goede oplossing heeft gevonden met het middel Psorinovo, een verbeterde versie van dimethylfumaraat. Van dimethylfumaraat is al decennia bekend dat het effectief is tegen psoriasis, maar met vele nare bijwerkingen, hetgeen door Kunst grotendeels is opgelost.

Erkend door Ministerie VWS
Fumaraten zijn erkend door het Ministerie van VWS als rationele geneesmiddelen bij de behandeling van psoriasis. Psorinovo is ook een fumaraat, maar wordt vaak niet vergoed door ziektekostenverzekeraars terwijl het één der goedkoopste en meest effectieve middelen tegen psoriasis is.





http://www.psoriasistherapie.nl