Stadsdeel Oost/Watergraafsmeer Amsterdam


Groene Geveldag 19 april

9 april 2008
Zoals elk jaar organiseert stadsdeel Oost-Watergraafsmeer in samenwerking met Dynamo weer een Groene Geveldag. Dit jaar op zaterdag 19 april, van 11.00 tot 15.00 uur.

groene-geveldag 2007

Voor het stadsdeelkantoor aan de Linnaeusstraat zijn plantenpakketten te koop: zonne- en schaduwpakketten, kruiden en klimplanten. Een groenspecialist beantwoordt uw vragen tussen 12.00 en 14.00 uur. Verder is er een kraam met informatie over milieu en natuur. Kinderen van buurtcentra De Werf en Transvaal verkopen zelfgemaakte mezennestkasten. Op het Krugerplein / Hoek Majubastraat zijn ook bloeiende balkonplanten te koop. De bewonersgroep Majubastraat gaat geveltuinen in de straat beplanten en maakt hier een feestje van met leuke kinderactiviteiten.

Bezorging aan huis

Om ook bewoners die minder goed ter been zijn, in staat te stellen een plantenpakket te kopen, bezorgen we ook pakketten aan huis. Hiervoor kunt u vooraf contact opnemen met Rinnie Schmidt of Yousry Saad van Opbouwwerk Dynamo, telefoon 020 - 460 9310.

Wilt u ook een geveltuin?

U kunt die aanvragen bij het stadsdeel. Als uw huiseigenaar ermee akkoord gaat, legt het stadsdeel kosteloos de basis voor een geveltuin aan. Het is de bedoeling dat u zelf het tuintje beplant en onderhoudt. U kunt het tuintje aanvragen op de Groene Geveldag. Op andere dagen kunt u voor de aanvraag terecht bij het loket Vergunningen van het stadsdeelkantoor in de Linnaeusstraat of de buurtcentra van Dynamo. U kunt ook het aanvraagformulier geveltuin downloaden van het loket, printen, invullen en per post versturen naar:

Stadsdeel Oost-Watergraafsmeer
Loket Vergunningen
Postbus 94801
1090 GV Amsterdam

Wie heeft de mooiste geveltuin?

Ook dit jaar is er weer een geveltuinenwedstrijd. Het stadsdeel is erg blij met de vele verschillende geveltuinen en stelt bij wijze van waardering prijzen beschikbaar in de categorieën zon en schaduw. De jury beoordeelt de geveltuinen eind mei / begin juni. Iedereen met een geveltuin doet automatisch mee. U kunt ook een tuin nomineren. Stuur uw nominatie vóór 21 mei naar stadsdeel Oost-Watergraafsmeer, t.a.v. T. Nelissen, Postbus 94801, 1091 GV Amsterdam of via e-mail: tnelissen@oost-wgm.amsterdam.nl.