Deelgemeente Oud-West Amsterdam


Wiegbrug afgesloten van 19 - 22 april

10 april 2008

De Clercqstraat via omleiding bereikbaar

Van zaterdag 19 april 01.00 uur tot dinsdag 22 april 05.30 uur is de Wiegbrug - de brug vanaf De Clercqstraat over de Kostverlorenvaart - afgesloten voor al het verkeer, met uitzondering van voetgangers. Het GVB vervangt de tramsporen in beide richtingen en Dienst Infrastructuur Verkeer en Vervoer voert groot onderhoud uit aan het wegdek. De werkzaamheden zijn onderdeel van de herinrichting van De Clercqstraat.

Bereikbaarheid
De werkzaamheden aan de brug worden in een continu rooster uitgevoerd. Dit betekent dat er van zaterdagochtend tot dinsdagochtend doorlopend wordt gewerkt. Al het verkeer - inclusief trams en nachtbus - wordt omgeleid. Alleen voetgangers kunnen het werk aan de zuidzijde van de brug passeren. Verkeer tussen stadsdeel De Baarsjes en stadsdeel Oud-West is alleen mogelijk via Postjesweg / Kinkerstraat en via Jan van Galenstraat / Tweede Hugo de Grootstraat / Bilderdijkstraat. Zowel doorgaand als bestemmingsverkeer wordt door middel van borden omgeleid. Een overzicht van de omleidingen is te vinden op www.oudwest.amsterdam.nl.

Overlast
Naar verwachting zullen de werkzaamheden niet voor veel overlast voor de omwonenden zorgen, behalve op zaterdagavond. Op zaterdagavond wordt de ondergrond waarop de tramrails liggen tussen 18.00 en 23.00 uur gestraald. Hierbij komt stof vrij. Dit zal voor de directe omgeving hoorbaar zijn. Naast geluidsoverlast zorgen de werkzaamheden voor flinke verkeershinder en is de bereikbaarheid van De Clercqstraat en omgeving in dit weekend beperkt. Juist om deze overlast zo kort mogelijk te houden, is ervoor gekozen de werkzaamheden in één lang weekend te plannen, zodat de werkzaamheden in één keer uitgevoerd en afgerond kunnen worden.

Meer informatie
Meer informatie over de werkzaamheden aan de Wiegbrug en de herinrichting van De Clercqstraat is te vinden op www.oudwest.amsterdam.nl onder Plannen en projecten.

Nadere inlichtingen: Marlies Hulshof

Telefoon: 020 - 252 35 75