Gemeente Voorschoten

In dialoog over vrijheid

Praten over vrijheid? Dit maakt de SolidariBus mogelijk. Op zaterdag 19 april arriveert er in Voorschoten de SolidariBus bij Sportpark Adegeest, waar van 11.00 uur tot 14.00 uur gediscussieerd kan worden over de betekenis van vrijheid. Zowel jong als oud krijgen hier de kans om met elkaar in dialoog te gaan. Dit is één van de activiteiten in de aanloop naar de viering van de vrijheid op 5 mei.

Jong in 1945 en jong nu
Wat was vrijheid in 1945 en wat betekent vrijheid nu, in het leven van alledag? Met de SolidairiBus rijdt een team van de projectgroep Start Nationale Viering van de Bevrijding, een initiatief van de provincie Zuid-Holland, langs verschillende Zuid-Hollandse gemeenten om over de betekenis van vrijheid te praten. De gesprekken tussen jongeren van toen en jongeren van nu vinden in Voorschoten plaats op 19 april. Een unieke kans om deel te nemen aan een dialoog over vrijheid tussen jong en oud! Alle deelnemers ontvangen de SolidariTas en maken kans op een rondvlucht met het historische watervliegtuig de Catalina op 5 mei.

Was u jong in 1945?
Wilt u met jongeren van nu praten in de SolidariBus over de betekenis van vrijheid? Dan zijn wij op zoek naar u! Wij hopen dat u uw ervaringen over het einde van de oorlog, wat dat in uw leven heeft betekend en uw idee over vrijheid wilt delen met de jongeren van nu.

Wilt u hieraan deelnemen?
Meld u aan via ajnebbeling@voorschoten.nl of neem contact op met Ria Nebbeling op telefoonnummer (071) 5600 606. Niet aangemeld? Ook zonder aanmelding bent u welkom!

Ben je tussen de 12 en 25 jaar?
Wat betekent vrijheid voor jou? Wil jij in gesprek met jongeren van toen in de SolidariBus? Mensen die de oorlog hebben meegemaakt en voor wie de bevrijding op 5 mei een heel nieuw leven betekende? Samen spreken jullie over de betekenis van vrijheid en over hoe je hieraan invulling geeft.

Wil je hieraan deelnemen?
Meld je aan via ajnebbeling@voorschoten.nl of neem contact op met Ria Nebbeling op telefoonnummer (071) 5600 606. Niet aangemeld? Ook zonder aanmelding ben je welkom!

Meer informatie
Locatie: Parkeerplaats Sportpark Adegeest
Meer informatie kunt u vinden op deze website onder Evenementen '5 mei bevrijdingsfestival' en op http://www.bevrijdingsdagzuid-holland.nl/

solidaribus

* 14 april 2008