ProRail

Persbericht

14-04-2008

ProRail werkt aan het spoor in Bergen op Zoom

Van zaterdag 19 tot en met maandag 21 april werkt ProRail aan het spoor in Bergen op Zoom. ProRail voert tijdens dit weekend werkzaamheden uit in het kader van het project Augustapolder. Ter hoogte van de Langeweg en de Markgravenlaan worden damwanden en buispalen in de spoorbaan aangebracht. Deze dienen voor de fundatie van de nieuwe tunnels. Tussen de Langeweg en de Fianestraat wordt een nieuwe faunaduiker aangelegd.
Binnen het project Augustapolder worden twee onderdoorgangen en een gecombineerde duiker en faunapassage aangelegd. Tevens wordt de overweg Markiezaatsweg opgeheven en komen er geluidsschermen aan beide zijden van het spoor. ProRail voert dit project in samenwerking met en in opdracht van de gemeente Bergen op Zoom uit.

Verbinding met bestaande stad
In het noorden van de Augustapolder komt een onderdoorgang voor langzaam verkeer (voetgangers en fietsers). Ter hoogte van de Langeweg komt een onderdoorgang voor alle verkeer. Deze onderdoorgang vervangt op termijn de bestaande overweg Markiezaatsweg. Ten slotte worden binnen het project aan beide zijden van het spoor (vanaf de onderdoorgang voor langzaam verkeer tot aan de Molenbeek) geluidsschermen geplaatst. De onderdoorgangen worden gemaakt om de nieuwe woonwijk De Markiezaten op een goede manier te verbinden met de bestaande stad. Op deze manier wordt de âbarrièreâ, die het spoor vormt in dit gebied, opgeheven. Het project moet in april 2010 klaar zijn.

ProRail voert de werkzaamheden tussen 19 en 21 april uit in combinatie met het grootschalig onderhoud aan de Zeeuwse lijn. Door deze werkzaamheden te clusteren, blijft de overlast voor de omgeving en het treinverkeer zoveel mogelijk beperkt.

Afsluiting overwegen
Tijdens de werkzaamheden is de overweg Markiezaatsweg twee keer korte tijd afgesloten. Beide afsluitingen duren ongeveer een kwartier en zijn op zondag 20 april tussen 19.30 en 20.30 uur en op maandag 21 april tussen 05.00 en 06.00 uur. De overweg is dan gesloten voor al het verkeer, inclusief voetgangers.

Gevolgen voor het treinverkeer
In verband met het grootschalig onderhoud aan de Zeeuwse lijn is in de gehele periode tot 22 april geen treinverkeer mogelijk tussen Bergen op Zoom en Vlissingen. NS zet vervangend busvervoer in. Reizigers kunnen voor meer informatie kijken op www.ns.nl en teletekstpagina 754 of bellen naar 0800-8734636.