D66

D66-congres geeft outsiders het woord

15 april 2008

Op het D66-congres in Rotterdam op 19 april gaan de sociaal-liberalen in gesprek met belangenorganisaties, deskundigen en denktanks over arbeidsparticipatie. Op deze manier komen de `outsiders' van het Nederlandse poldersysteem aan het woord.

Aanwezig zal zijn D66-Kamerlid Bert Bakker, voorzitter van de `schaduwcommissie Bakker'. D66 heeft deze commissie ingesteld die voorstellen kan doen om de arbeidsparticipatie te verhogen. De commissie zal zich zonder beperkingen over dezelfde opdracht buigen als de Commissie Arbeidsparticipatie van het kabinet die onder leiding staat van TNT-topman Peter Bakker. Deze commissie werd ingesteld na verdeeldheid van de coalitiepartijen over de vraag hoe er meer Nederlanders aan het werk kunnen komen.

Deelnemers aan de gesprekken zijn onder andere: Samira Boucetta, (directeur Oumnia) Roel Masselink (Platform Zelfstandige Ondernemers) Mohamed Baba, (Mexit, adviseurs voor intercultureel management), Roos Wouters (Women Inc. / Alternatief voor Vakbond) Elise Moeskops (LuxVoor) Joop Hazenberg (denktank Prospect), Renate Tromp (journalist/redacteur LOF Magazine) en Ugur Pekdemir, (TANNET; Turks Academisch Netwerk)

Het congres is zaterdag 19 april in De Doelen, Rotterdam. Voor het programma: klik hier