Provincie Utrecht

Zaterdag 19 april start van `Het Land van Zuylen'

15-4-2008 -

Met een feestelijke manifestatie voor jong en oud op Slot Zuylen start zaterdag 19 april `Het Land van Zuylen'. Op het voorplein van het slot in Oud-Zuilen openen om 12uur Maarssens wethouder Jaap Verkroost en provinciegedeputeerde Anneke Raven de bijeenkomst met het hijsen van de gloednieuwe vlag voor het prachtige gebied van en rondom het kasteel. Daarna is er tot 2 uur een rondwandeling met muzikaal studententheater in het hele gebied.

Met als motto `laat je verrassen' willen De Hollandse Waterlinie, Waternet, Het Utrechts Landschap en Slot Zuylen met steun van de provincie en de gemeente, in de toekomst meer mensen laten kennis maken met de historische en hedendaagse geheimen van het prachtige landschap. In het verleden had het gebied een belangrijke militaire verdedigingsfunctie met de waterlinie.

In de tegenwoordige tijd zouden veel meer bezoekers dit gebied vrij moeten kunnen bezoeken.

Er komen nieuwe wandelpaden, meer parkeervoorzieningen, een oud molenaarswoninkje wordt weer opgebouwd en de sluis gerestaureerd. Daarmee kunnen de verhalen van Het Land van Zuylen ook zichtbaar dichtbij de mensen komen.
Alle gasten kunnen zaterdagmiddag ook zelf nog hun creatieve idee over de toekomst van Het Land van Zuylen aangeven.
Het evenement wordt rond twee uur zaterdagmiddag afgesloten met een hapje en een drankje voor alle bezoekers.

Meer informatie: Peter Kelder, telefoon 030-2583263