Gemeente Schiedam


April

Nieuw evenement: Schiedam Speelt!

16 april 2008

Met muziek, zang, dans en toneel

Schiedam telt ruim twintig gezelschappen op het gebied van muziek, zang, dans en toneel. Op zaterdag 19 april vertonen zij gezamenlijk hun kunsten tijdens de eerste editie van Schiedam Speelt...! Drumfanfare wordt afgewisseld met toneel, gospel staat naast ballet en meezingers worden gevolgd door jazz. Verdeeld over drie podia in het centrum van de stad staan op deze dag bijna 800 Schiedammers op de planken.

Nog nooit werkten zoveel Schiedamse verenigingen samen aan één cultureel evenement, waarbinnen muziek, zang, dans en toneel centraal staan. Schiedam Speelt...! is een presentatie van alle amateurkunst op muziek- en toneelgebied. De organisatie is volledig in handen van vrijwilligers en biedt vele amateurs de mogelijkheid om voor een groot publiek op te treden. Al maanden zijn de verschillende verenigingen en collectieven aan het repeteren om een indrukwekkende performance neer te zetten. De energie en het enthousiasme van al deze mensen zal op 19 april van de podia spatten.

Winkelend en wandelend genieten

Belangrijk kenmerk van Schiedam Speelt...! is de grote diversiteit aan optredens. Aan het evenement wordt meegewerkt door koren, muziekverenigingen, drumfanfares, een gospelband, jeugdtheaterkoren, toneelgezelschappen en popbands. Het publiek kan al winkelend en wandelend genieten van het talent dat de Schiedamse verenigingen te bieden hebben. Een kennismaking die hopelijk inspirerend werkt en de interesse en beoefening in amateurkunst stimuleert.

De eerste editie van dit nieuwe evenement in Schiedam begint om 13.00 uur. De drie podia staan op het Land van Belofte, de Lange Kerkstraat en de Grote Markt. Maar ook in de straten van de historische binnenstad zullen optredens verzorgd worden. Op de Grote Markt wordt rond 23.00 uur de dag muzikaal afgesloten.

Rijnmondband

Schiedam Speelt!
zaterdag 19 april 2008
13.00 - 23.00 uur
drie podia Land van Belofte, Lange Kerkstraat en Grote Markt toegang gratis