Deelgemeente Oud-West Amsterdam


18 Veel 'te koop' op de Groen- en Milieumarkt

16 april 2008

Laat u verrassen en vermaken!

Planten voor de geveltuin? Alles over energiebesparing? Handige tuiniertips en milieuvriendelijke producten? Er is veel `te koop' op de Groen- en Milieumarkt, zaterdag 19 april op het Nicolaas Beetsplantsoen. Portefeuillehouder Yvonne Lammers opent de markt om 11:00 uur. Het evenement duurt tot 15:00 uur.

Groenmarkt
Sinds jaar en dag organiseren de vrijwilligers van de Groengroep de jaarlijkse groenmarkt. Het stadsdeel geeft gratis planten aan bewoners die een geveltuintje hebben en er worden ook planten verkocht tegen aantrekkelijke prijzen.

Milieumarkt
Nieuw dit jaar is de Milieumarkt. Portefeuillehouder Yvonne Lammers: "Het onderwerp milieu lijkt actueler dan ooit. Dat vind ik een goede ontwikkeling. We wilden op een leuke manier aandacht besteden aan zaken als luchtkwaliteit, duurzaamheid en besparing. De sfeervolle en gezellige omgeving van een markt leent zich daar uitstekend voor." Om 11:00 uur verzorgt ze de feestelijke opening.

Activiteiten en gratis spaarlampen
Bont voor Dieren, Greenshirts, Salon Haar & Gezondheid, Bureau Luchtkwaliteit... Zomaar een greep uit het diverse aanbod aan organisaties die erbij zijn. Daarnaast is er een workshop voor kinderen, waarbij afval gerecycled wordt tot leuke bruikbare producten. Op het terras zijn (h)eerlijke producten te krijgen, er is gezellige muziek, een zweefmolen, een veegwedstrijd, tuiniertips en.... een gratis spaarlamp tegen inlevering van de uitnodigingskaart die huis-aan-huis is verspreid. (uiteraard zolang de voorraad strekt)