Nationaal Kampioenschap Jachthoornblazen op De Hoge Veluwe

16/04/2008 17:17

Het Nationale Park De Hoge Veluwe

Signalenmixen, fanfares en insigneblazen op 19 april in Het Nationale Park

Zaterdag 19 april strijden ruim 20 blaasgroepen uit het hele land om goud tijdens de Nationaal Kampioenschappen Jachthoornblazen in Het Nationale Park De Hoge Veluwe. De dag staat in het teken van signalenmixen, fanfares en insigneblazen. Ook is er een solocompetitie en een 'jamsessie' als afsluiting van de muzikale dag. Bezoekers zijn tegen betaling van de parkentree van harte welkom op de Picknickweide in het centrum van het Park.

Het programma start om half tien met een officieel openingswoord door de directeur van NP De Hoge Veluwe, S.E. baron van Voorst tot Voorst. Aansluitend volgt tot half 12 het blazen van signalen en fanfares door alle groepen afzonderlijk. Rond het middaguur zijn de insigne-examens, een uur later gevolgd door vrije nummers, zoals 'De Hollandse begroeting', 'La fete au chateau' of de Schwabacher Reitermarsch' . Daarna stijgt de spanning, want om kwart voor drie is het Nationaal Kampioenschap Soloblazen. De bladmuziek kan om kwart voor vier overboord; de jachthoornblazers slaan dan aan het 'roedelen'. Dit is een samenspel van jachthoornblazers, vergelijkbaar met de meer bekende 'jamsessie'.

Het Nationaal Kampioenschap Jachthoornblazen vindt plaats in Het Nationale Park De Hoge Veluwe, op de Picknickweide naast het Bezoekerscentrum. De toegang is gratis, exclusief entree Park (volwassene 7 euro, kind 3,50 euro).

Meer informatie over het programma of de diverse deelnemers is te bekijken op www.nvjb.nl, de officiële site van de Nederlandse Vereniging van Jachthoornblazers.

Een foto van dit onderwerp is (rechtenvrij) beschikbaar op ANP Fotonet (www.anp-photo.nl) en zichtbaar op www.perssupport.nl.





http://hogeveluwe.nl