Gemeente Franekeradeel


Afsluiting A31 Harlingen-Franeker

Voetgangersbrug over de A31 wordt aangebracht

Van zaterdag 19 april vanaf 18.00 uur tot en met zondag 20 april 12.00 uur is de A31 tussen de aansluitingen Midlum en Franeker volledig afgesloten voor alle verkeer. De voetgangersbrug over de A31 in de Slachtedyk bij Getswerdersyl wordt dan aangebracht.

Omleidingroutes

* Het verkeer vanuit de Kop Afsluitdijk en Harlingen richting Leeuwarden wordt omgeleid via Herbaijum (Rijksweg, Harlingerweg, Burgemeester J Dijkstraweg en N384).
* Het verkeer vanuit Leeuwarden richting Harlingen en Kop Afsluitdijk wordt omgeleid via Herbaijum (N384, Burgemeester J Dijkstraweg, Harlingerweg en Rijksweg).
* Gele borden ter plaatse geven de omleidingroutes aan. Bij ongunstige weersomstandigheden kunnen de werkzaamheden en de afsluiting langer duren of uitgesteld worden. Tijdens de werkzaamheden moet het verkeer rekening houden met een langere reistijd.

Stichting Slachtemarathon is opdrachtgever van het plaatsen van de voetgangersbrug over de A31. De brug is eigendom van It Fryske Gea. Rijkswaterstaat is na plaatsing verantwoordelijk voor het beheer en onderhoud hiervan. (bron: www.vananaarbeter.nl)