Ingezonden persbericht


Persbericht

PROEF, LUISTER, GENIET EN ONTDEK. SCHEVENINGEN WORDT 'IERLAND AAN ZEE'

TWEE WEEKENDEN IERS GENIETEN AAN DE KUST

Scheveningen, maart 2008 - Twee weekenden lang is Scheveningen in de ban van het veelzijdige vakantieland Ierland. Het evenement 'Ierland aan zee' zal op 19, 20, 26 en 27 april de hele badplaats van Ierse 'craic' voorzien. Met artiesten, livemuziek, dans, sport en typisch Ierse gerechten belooft het een groot Iers spektakel te worden! Toegang is gratis.

Feest aan de boulevard -A Taste of Ireland
Het eerste weekend - 19 en 20 april 2008 - vindt plaats aan de boulevard van Scheveningen. Een groot festijn met muziek, dans, sportdemonstraties, Iers eten, foto-exposities en nog veel meer! Twee dagen lang vertonen diverse Ierse artiesten hun kunsten, zoals de muziek- en dansgroep Ragús, die speciaal voor dit evenement komt overvliegen van de Ierse Aran-eilanden. Ook zal de David Munnely Band de sterren van de hemel spelen. Op zaterdag wordt het Beach Gaelic Football tournament gehouden, waarbij vier teams uit Nederland en 4 teams uit Ierland tegen elkaar gaan strijden. Tussendoor kunnen toeschouwers bovendien genieten van een demonstratie hurling: de snelste veldsport ter wereld van Keltische herkomst, waarbij gespeeld wordt met een stick en een bal. Kortom, de hele kust van Scheveningen staat dit weekend in het teken van 'a taste of Ireland'.

Ierland in het Kurhaus
Het tweede weekend - 26 en 27 april 2008 - is het historische Kurhaus in Scheveningen de uitvalsbasis voor opnieuw een heerlijk Iers weekend. Hier kunnen belangstellenden terecht op de Ierland Vakantiebeurs, waar volop informatie te vinden is over de verschillende regio's en activiteiten van het eiland Ierland. Tal van Ierse en Nederlandse reisspecialisten staan hier klaar om Ierland te promoten als veelzijdig en ideaal vakantieland. In de Jacob Pronk Foyer zal afwisselend live Ierse muziek worden gespeeld, ondertussen kan men genieten van Ierse lekkernijen. De toegang tot het Kurhaus en de vakantiebeurs is gratis. Maar ook buiten, op diverse podia rond het Kurhaus, op de boulevard en in de Palace Promenade zorgen bands als John O'Dreams en Celtic Swings voor de welbekende Ierse 'Craic'. Dat betekent dus twee dagen genieten van Ierland, tot de zon ondergaat!

Kijk op www.ierland.nl
Proef, luister, geniet en ontdek wat dit bijzondere land allemaal te bieden heeft twee weekenden lang in Scheveningen bij 'Ierland aan Zee'. Actuele informatie over de verschillende programma's tijdens deze weekenden vindt u op www.ierland.nl. Partner en medeorganisator van het evenement is Bob de Jong, namens Stichting Scheveningen Bad , dat wekelijks evenementen organiseert op de boulevard van Scheveningen. Bob de Jong is bekend als het gezicht van programma's als De Heilige Koe en Veronica Sport. Hoofdsponsor van 'Ierland aan zee' is Aer Arann, www.aerarann.com, de luchtvaartmaatschappij die vanaf 1 mei vier keer per week, rechtstreeks, goedkoop én comfortabel vliegt naar Wateford in het zuiden en Galway in het westen! Medesponsor is Dublin Tourism, verantwoordelijk voor de marketing van Dublin en regio. Met de bus of trein kun je binnen 20 minuten de Dublin Mountains, het pittoreske vissersplaatsje Howth of het internationale Dundrum town centre verkennen. www.visitdublin.com

Hoofdsponsor:

Sponsor:

Partner:

Ierland Toerisme is de marketingorganisatie voor het eiland Ierland en is actief voor zowel de Ierse Republiek als Noord-Ierland. Ierland staat bekend om zijn prachtige, ongerepte natuur en indrukwekkende kustlijn, de gezelligheid van dynamische steden en de magie van de duizenden jaren oude cultuur en geschiedenis. En met de inspirerende Ierse energie en uiterst vriendelijke mensen is dit veelzijdige en compacte eiland een bezoek meer dan waard. Voor meer informatie zie www.ierland.nl



Ingezonden persbericht