Wereld Natuur Fonds Nederland

Persbericht | | |

BN'ers op expeditie met WNF voor nieuw KRO programma 'Surviving Nature'

Nooit alleen naar de wc in ijsbeer-gebied!

In het nieuwe KRO programma Surviving Nature: IJsberen & Inuit (te zien vanaf 19 april) reizen Mirella van Markus, Michael Boogerd, Hanna Verboom en Daniël Boissevain met het Wereld Natuur Fonds af naar de Noordpool: één van de koudste en meest extreme gebieden op aarde. Gezamenlijk trotseren zij ontberingen en vrieskou en gaan ze op zoek naar de vele gezichten van dit unieke gebied.

Tijdens een expeditie van ongeveer twee weken laten de vier Bekende Nederlanders zich informeren, inspireren en raken zij letterlijk tot op het bot doordrongen van de huiveringwekkende schoonheid van de Noordpool.

De deelnemers aan de expeditie overnachten de eerste dagen bij 40 graden onder nul in een cabin. Voorzieningen zijn er nauwelijks; energie komt van een windgenerator, voor water moeten ze sneeuw smelten. De wc is buiten. En dat betekent in dit ijsberengebied: met z'n tweeën naar het toilet. Want er moet altijd iemand op wacht staan met een vuurwerk-bus om een opduikende ijsbeer te kunnen verjagen.

De expeditie wordt inhoudelijk geleid door het Wereld Natuur Fonds. Marc Cornelissen is als expeditieleider al vele malen op de Noordpool geweest en laat de vier BN'ers zien wat er zo bijzonder is aan dit unieke gebied. Waarom is de toestand van de Noordpool van levensbelang voor de rest van de wereld? Welke bedreigingen kent dit unieke ecosysteem? En ook: wat kunnen we doen om de grootste wildernis van het noordelijk halfrond te beschermen tegen overbevissing, vervuiling en klimaatverandering?

De BN'ers maken in de eerste aflevering onder andere kennis met 'polar bear safety procedures', wapentraining en bevriezingsgevaar. KRO presentatrice Mirella van Markus (GMNL, De Italiaanse Droom): "Het was wel hardcore en scary, omdat je alle controle kwijt bent en totaal aan de natuur overgeleverd bent."

Surviving Nature: IJsberen & Inuit, vanaf zaterdag 19 april, zeven afleveringen, om 20.30 uur bij de KRO op Nederland 3.

////////////////////



Wereld Natuur Fonds Nederland