Politie Midden- en West Brabant

Persbericht district Oosterhout (19/4)

OOSTERHOUT NB, 19 april 2008

Zes arrestaties rond voetbalwedstrijd RKC-Fortuna

WAALWIJK: De politie heeft vrijdagavond rond de voetbalwedstrijd RKC-Fortuna Sittard zes arrestaties verricht. De politie zette 50 agenten in, waarvan vier beredenen en een sectie Mobiele Eenheid. Beide supporters groepen zochten elkaar voor de wedstrijd op, waarbij een opstootje ontstond dat door de politie werd beëindigd.

Omstreeks 19.25 uur werd op de Ambrosiusweg een 22-jarige man uit Sprang Capelle aangehouden. Agenten hadden gezien dat hij tijdens een confrontatie tussen de twee groepen supporters bij een café iemand geschopt had die op de grond lag. Ook probeerde hij door het politiekordon te breken die diende om de supporters te scheiden. Rond 19.40 uur werd op de Putstraat een Fortuna supporter aangehouden nadat hij een agent geschopt had.

In het stadion werden op aanwijzing van stewards twee knapen aangehouden, een 19-jarige man uit Drunen en een 17-jarige jongen uit Waalwijk die betrokken waren geweest bij een vechtpartij op de tribune. Omstreeks 22.40 uur werd op de Fransen van de Puttestraat een 21-jarige Waalwijker aangehouden. De knaap gedroeg zich baldadig na afloop van de voetbalwedstrijd RKC-Fortuna Sittard. Een van de agenten zag dat de jongen tegen een reclamebord schopte. De baldadige knaap maakte deel uit van een groep supporters. Later zag dezelfde agent de jongen weer lopen en heeft hem toen gearresteerd. Een 27-jarige Waalwijker werd op de Olympiaweg aangehouden ter zake belediging. Hij riep diverse uitdrukkingen naar de dienders beginnend met kanker

Arrestatie na huiselijk geweld

RIJEN: De politie vrijdagavond omstreeks 19.20 uur een 16-jarige jongen uit Rijen aangehouden ter zake huiselijk geweld. De verdachte meldde zich zelf aan het politiebureau. Hij vertelde de agenten dat hij kort daarvoor zijn twee zussen in de woning na een ruzie had mishandeld. Uit onderzoek bleek dat de knaap inderdaad zijn 17-jarige zus in haar gezicht had geslagen. Zijn andere zus had hij met een stok op haar hoofd geslagen. Ze had twee bulten op haar hoofd. Ook had hij een bierfles uit kwaadheid tegen een deur van een slaapkamer kapot gegooid. De ruzie ontstond omdat de jongen vond dat één van zijn zussen teveel over hem tegen een vriendin roddelde aan de telefoon. De verdachte staat onder begeleiding van een gezinsvoogd in verband met zijn persoonlijke problematiek. Hij is in verzekering gesteld

Vier arrestaties na vechtpartij in Oosterhout

OOSTERHOUT: De politie heeft vannacht omstreeks 03.30 uur bij een vechtpartij op de Markt vier arrestaties verricht. Er werd door zeker vier personen over en weer geslagen en geschopt. Ook zou een van de verdachten met een mes gedreigd hebben. Twee verdachten zijn bekenden van elkaar. Ze wonen in hetzelfde appartementencomplex. Ze hebben ruzie met elkaar over de geluidsoverlast die zij van elkaar ervaren.

Vannacht is op de Markt een vechtpartij ontstaan nadat een 23-jarige Oosterhouter en een 31-jarige plaatsgenoot met elkaar geconfronteerd werden. Zij hebben al enige tijd ruzie. De 24-jarige man is kwaad op zijn buurman die volgens hem regelmatig de politie belt om geluidsoverlast te melden. Ook zou hij de buurtbemiddeling op zijn dak gestuurd hebben. De 24-jarige man heeft zelfs al een boete van 75 euro gehad vanwege de geluidsoverlast die hij veroorzaakt zou hebben. Tussen beide mannen ontstond een opstootje. De 24-jarige man kreeg steun van een 23-jarige man uit Geertruidenberg. Een 32-jarige Oosterhouter nam het op voor zijn opponent. Deze man werd aangehouden omdat hij met een mes gedreigd zou hebben. De politie kreeg bij het beteugelen van de vechtpartij steun van de bewakers van de fietsenstalling.

Winkeldievegge aangehouden

SPRANG CAPELLE: Vrijdagmiddag is in een supermarkt op het raadhuisplein een 39-jarige vrouw uit Sprang-Capelle betrapt op winkeldiefstal. De dievegge had enkele levenmiddelen zoals worstenbroodjes en tandpasta in haar boodschappentas gedaan en niet afgerekend bij de kassa. Ze heeft een boete van 150 euro gekregen.

Politie onderzoekt inbraak snackbar

DORST: Vannacht is ingebroken in een horecagelegenheid aan de Spoorstraat. De inbrekers hebben een bovenlicht geforceerd waarna ze naar binnen zijn geklommen. Uit de zaak is een kassalade met een nog onbekend geldbedrag meegenomen. Verder zijn twee speelautomaten vernield. Ook het geld dat zich hierin bevond is gestolen.

Auteur: Willem van Hooijdonk