Gemeente Nuenen

Uitgebreid zoeken

Zaterdag 19 april: Dag van het Brabantse Platteland

Onder het motto `Er gebeurt meer dan je ziet!' gaat zaterdag 19 april tijdens de Dag van het Brabantse Platteland in combinatie met De Peeldag van start. U kunt op deze dag een bezoek brengen aan allerlei ondernemers en projecten op het platteland. Reserveer deze datum alvast in uw agenda. Binnenkort leest u hier meer.

Het platteland krijgt een grote opknapbeurt. Er wordt gewerkt aan een mooi landschap, een gezonde landbouw, ruimte voor natuur en water en mogelijkheden voor recreatie. Zaterdag 19 april kunt u deze veranderingen zelf zien en ervaren. Per huifkar, fiets of te voet. Net wat uw voorkeur heeft. Er zijn tal van activiteiten om aan deel te nemen. U kunt zich vanaf 25 maart aanmelden op www.brabant.nl.

Maij-Weggen in Gemert-Bakel

De Peel krijgt tijdens deze Dag van het Brabantse Platteland bijzonder bezoek. De Commissaris van de Koningin, mevrouw Maij-Weggen, geeft in Gemert-Brakel het startschot voor de dag.

Peeldag

Met startschot begint ook de Peeldag. Deze jaarlijks terugkerende dag geeft u een goed beeld van de ontwikkelingen die plaatsvinden op het platteland van de Peel. Niet alleen met betrekking tot de landbouw maar ook op het gebied van natuurontwikkeling, waterberging en recreatie. U kunt onder andere kennis maken met het reconstructieproject in Bakel-Milheeze. Hier wordt naast natuur ook een golfbaan en een recreatieve poort ontwikkeld. In de toekomst vindt u bij deze poort informatie over de recreatieve activiteiten in de omgeving, inclusief fiets- en wandelroutes.

Reconstructie, een megaproject

Alle veranderingen van het platteland vormen samen een megaproject genaamd Reconstructie. Het bestaat uit veel kleine, lokale projecten met lokale initiatiefnemers. Een belangrijk uitgangspunt voor de Reconstructie is dat de verbeteringen van de kwaliteit van natuur, landschap en milieu samengaan met verbeteringen op sociaal en economisch vlak. Dat betekent dat onder het mom van Reconstructie ook wordt gewerkt aan de leefbaarheid van de dorpen en kernen op het platteland. Samen zorgen de projecten voor een prettiger leefklimaat voor boeren, burgers en buitenlui. Een mooier landschap én een duurzamer en veiliger Nederland.