Gemeente Alkmaar


Gratis compost voor inwoners Alkmaar en Schermer

Inwoners van de gemeente Alkmaar en Schermer kunnen gratis compost ophalen. Op zaterdag 19 april 2008, tussen 10.00 en 16.00 uur, geeft de gemeente Alkmaar aan haar inwoners en die van de gemeente Schermer gratis compost weg. Na legitimatie mogen de inwoners zelf het compost in een meegebrachte aanhanger of zak scheppen. De compost is op te halen bij de gemeentewerf aan de Herculesstraat 71 in Alkmaar.

De gratis uitgifte is een initiatief van de Huisvuilcentrale die door middel van deze actie het product compost en het belang van goede afvalscheiding onder de aandacht wil brengen. Na een 'wit' Paasweekend is het weer tijd om in de tuin (of op het balkon) bezig te zijn. Compost kan in de tuin of bloembak worden toegepast als bodemverbeteraar. En omdat de uitgegeven compost een kwalitatief hoogwaardig product is biedt het goede (extra) voeding.

Goed scheiden

De kwalitatief hoogwaardige compost is afkomstig uit de bij de Huisvuilcentrale behorende composteringsinstallaties. Het ontstaat alleen wanneer het aangeboden groente-, fruit- en tuinafval (gft) zuiver en niet verontreinigd is. De gebruiker van compost heeft er dan ook zelf baat bij het goed scheiden van het groente-, fruit- en tuinafval!

Met vriendelijke groet,

Chantal Kolleman

Medior Communicatieadviseur

Gemeente Alkmaar

T 072 - 548 8986

www.alkmaar.nl

aanwezig op: ma-di-wo-do-vr