Zangeres Denise Jannah zingt 19 april tijdens Schiphol Jazz


SCHIPHOL, 20080407 -- Jazz-zangeres Denise Jannah zal zaterdag 19 april te gast zijn in Dorint Hotel Amsterdam Airport, hét jazzhotel van Amsterdam, voor een optreden in de serie 'Saturday's Schiphol Jazz'.

Twee keer per maand organiseert het Dorint Hotel Amsterdam Airport een swingend jazzoptreden i.s.m. de Amsterdamse contrabassist en jazzpromoter René van Beeck. Op 19 april vanaf 21.30 uur zal Van Beeck samen met pianist Erik van der Luijt ( o.a. Deep River Quartet, Ilse Huizinga) en drumnner Erik Kooger ( o.a. Michiel Borstlap trio, Gino Vannelli) jazz-zangeres Denise Jannah begeleiden tijdens een optreden in de Sports & Media Bar.

Denise Jannah studeerde vier jaar rechten in Utrecht, voor ze besloot haar hart te volgen en de muziek in te gaan. Deze carrière-switch leidde ertoe dat Denise Jannah als eerste Surinaams-Nederlandse jazz-zangeres een album uitbracht op het beroende Amerikaans jazzlabel Blue Note. Inmiddels heeft ze zes cd's uitgebracht, waarvan er twee een Edison Award hebben gekregen. Ook als musicalster is Denise Jannah geliefd: ze had de hoofdrol in o.a. `Joe, The Musical' en `Ain't Misbehavin''. Denise Jannah heeft opgetreden met onder meer het Cyrus Chestnut Trio, het Carnegie Hall Jazz Orchestra, Rosenberg Trio, Willem Breuker Collectief, het Metropole Orkest en het Rotterdams Philharmonisch Orkest.

Meer info & kaarten: www.jazz-in-amsterdam.com of telefonisch via 020 5400885