TROS

Hilversum, 17-04-2008

Afdeling Marketing & Communicatie

Televisie

Z@PPSPORT

Uitzending zaterdag 19 april

Z@PP Nederland 3 - 08.45 uur en 17.15 uur

Z@PPSPORT'S 'PEKING EEND' OP WEG

NAAR OLYMPISCHE SPELEN

Vanaf zaterdag 19 april, vier maanden voor de start van de Olympische Spelen in China, gaat Ron Boszhard voor Z@PPSPORT op pad in de 'Peking Eend'.

In augustus barst het grootste sportevenement van de wereld weer los. Ruim tienduizend atleten willen maar één ding: een medaille. Logisch, maar dat gaat zomaar niet! Z@PPSPORT, het enige sportprogramma voor de jeugd, laat zien hoe lang de weg is naar de Spelen.

Ron Boszhard crosst dwars door Nederland in de Z@PPSPORT 'Peking Eend'. Met dit knalrode wagentje gaat hij op hoog bezoek. Hij gaat langs bij topsporters die door het NOC*NSF zijn benoemd tot ambassadeurs van de Olympische Spelen. Hij neemt hen mee naar het trainingskamp. Daar ziet hij hoe ze zich klaarstomen voor de Spelen. Hoe ver gaan ze om kans te maken op een gouden medaille? Wat eten ze? Wat nemen ze mee? Wat gaan ze missen?

Dankzij Ron staan de atleten alvast op het erepodium, maar in Peking moeten ze daar wel wat meer voor doen. Ze krijgen van hem een geluksamulet mee, dan kan het bijna niet misgaan!

De zes ambassadeurs die Ron de komende weken bezoekt zijn:

Rutger Smith (kogelstoter en discuswerper);

Theo Bos (baanwielrenner);

Minke Booij (hockeyster);

Marleen Veldhuis (zwemster);

Edith Bosch (judoka);

Lobke Berkhout en Marcelien de Koning (zeilsters).

Z@PPSPORT is iedere zaterdag en zondag om 08.45 uur te zien op Z@pp.

Op zaterdag om 17.15 uur een uitzending vol hoogtepunten.