Koninklijke Nederlandse Toeristenbond ANWB

ANWB Campagne Mooi Dichtbij start met Rode Kruisbloesemtocht

Den Haag, 17 april 2008

De ANWB organiseert op zaterdag 19 april voor de 15e keer met het Rode Kruis de Rode Kruisbloesemtocht. Deze wandeltocht vormt voor de ANWB de start van haar campagne 'Mooi Dichtbij' die in het kader van haar 125-jarig jubileum wordt gevoerd.

De campagne 'Mooi Dichtbij' vraagt niet alleen aandacht voor het behoud van mooie plekjes in Nederland, maar ook, en net zo belangrijk, dat recreanten er kunnen genieten. Dat die plekken toegankelijk zijn voor wandelaars en fietsers en dat mensen weten waar ze ze kunnen vinden.

Van de Betuwe, met haar bloeiende fruitbomen, valt zaterdag in combinatie met het prachtige landgoed Mariënwaard veel te genieten.
Het is niet de eerste keer dat de ANWB aandacht vraagt voor het behoud en de beschikbaarheid van al het moois dat Nederland te bieden heeft. De geschiedenis van de ANWB kent talloze van dergelijke momenten. Langs de wandelroute van de Rode Kruisbloesemtocht zal de ANWB wandelaars mee terugnemen in de tijd toen bijvoorbeeld de actie 'Laat niet als dank voor het aangenaam verpozen....' landgoedeigenaren moest ovvertuigen om het publiek mee te laten genieten van hun prachtige landgoederen en tuinen.

In de campagne Mooi Dichtbij zal de ANWB nog meer evenementen organiseren waarbij haar leden kunnen genieten van de mooie plekjes in Nederland. De Rode Kruisbloesemtocht is één van die evenementen.

Kijk voor meer informatie over ANWB Mooi Dichtbij en de evenementen op anwb.nl/125jaar.

Wandelen is de meest populaire recreatieactiviteit van Nederlanders. Dat blijkt uit onderzoek van ANWB en CVTO. Vorig jaar werden er circa 427 miljoen wandelingen gemaakt. Bosgebieden, het strand en stadscentra zijn geliefde wandelterreinen. Het aantal wandelaars stijgt en ze wandelen ook steeds vaker. De gemiddelde wandeling duurt 2 uur. De toenemende populariteit is te verklaren door interesse in de gezondheid, toenemen van de bevolking en de vergrijzing. En het wandelen wordt enorm gepromoot. Wandelaars zoeken naar rust en ruimte in combinatie met gezelligheid en sportiviteit. Nordic Walking is op dit moment de snelst groeiende buitensport.

Persdienst ANWB

088-269 6239 (Annelies Tichelaar)
088-269 6288 (Markus van Tol)
088-269 6254 (Ad Vonk)
088-269 7803 (fax)