Persbericht Provincie Antwerpen

3 april 2008

Jonge Vlaamse muzikale talenten laten zich niet begrenzen!

Euregio Jeugd Orkest wint prestigieuze prijs

Op 20 april krijgt het Euregio Jeugd Orkest (EJO) de Visser- Neerlandia Prijs van het Algemeen Nederlands Verbond. Het EJO ontvangt deze prestigieuze prijs vanwege de promotie van Vlaamse en Nederlandse componisten en het grensoverschrijdend werken. Gedurende het nu bijna 25 jarige bestaan van het EJO werden verschillende werken van Vlaamse en Nederlandse componisten ten gehore gebracht. Het EJO werkt samen met jonge Nederlandse en Vlaamse solisten. Het is dan ook een logische beslissing van de provincies Antwerpen en Noord-Brabant om dit initiatief financieel te ondersteunen.

Foto: Euregio Jeugd Orkest

Het orkest bestaat uit ruim 70 getalenteerde jongeren uit de euregio dat wil zeggen het noordelijk deel van België en het zuidelijk deel van Nederland. Het doel van het EJO is om deze Nederlandse en Vlaamse jongeren tussen 12 en 24 jaar zo veel mogelijk podiumervaring op te laten doen. Daarvoor werkt EJO samen met de muziekscholen, muziekacademies en conservatoria in de regio. Het orkest repeteert 1 volledig weekend per maand.

Concert in Merksem (Antwerpen)

Op zaterdag 19 april 2008, om 20 uur kan je kennismaken met deze jonge talenten in de concertzaal van de Muziekacademie, Nieuwdreef 135 in Merksem. Het EJO brengt dan o.l.v. Hans Casteleyn en met medewerking van de solist Erwin Deleux (piano) Finlandia van J. Sibelius, Concerto nr. 2 voor piano en orkest van S. Rachmaninov en Symfonie nr. 1 in D Titan van Gustav Mahler. Het is een concert georganiseerd door Inner Wheel Club Antwerpen Singel ten voordele van Actiecomité Mucoviscidose Antwerpen. Toegangskaarten kosten 25 euro en zijn te verkrijgen op het nummer 03 651 77 49.

Uitreiking Prijs + Concert in Tilburg

20 april - Concertzaal Tilburg: Uitreiking Visser-Neerlandia Prijs + 5de pianoconcert van S. Rachmaninov (met de jonge Belgische pianist Erwin Deleux) en de eerste symfonie van G. Mahler. Dit concert start om 14.30 uur. Kaarten zijn te verkrijgen op info@euregiojeugdorkest.com of via de Concertzaal Tilburg.

Journalisten zijn welkom op de concerten. Gelieve uw aanwezigheid telefonisch of via mail te bevestigen aan Cécile Franssen van EJO, uiterlijk op dinsdag 15 april 2008.
Afspraken maken i.v.m. gratis kaarten voor lezers of luisteraars of voor een inhoudelijk stuk over dit project, de Vlaamse deelnemers (o.a dirigent Hans Casteleyn), de filosofie kan uiteraard ook.

Verantwoordelijke gedeputeerde:
Ludo Helsen (CD&V)
Perscontact:
Meer informatie over de prijsuitreiking en de concerten:
Euregio Jeugd Orkest - Cécile Franssen 06-48376637, info@euregiojeugdorkest.com