Gemeente Alkmaar
ONDER EMBARGO TOT ZATERDAG 19 APRIL 14.00 UUR

Alkmaar, 17 april 2008

Uitreiking ere-insigne aan de heer Van den Bergh en de heer Bruinenberg

Loco-burgemeester Simon Binnendijk reikt op zaterdag 19 april om ca. 15.00 uur het ere-insigne in goud uit aan de heren F.A. van den Bergh en L.H. Bruinenberg. De uitreiking vindt plaats tijdens de viering van het 90-jarig jubileum van de KNNV, afdeling Alkmaar. Deze jubileumviering plaats op zaterdag 19 april 2008, tussen 14.00 en 18.00 uur in de Trefpuntkerk, Louise de Colignystraat 20 te Alkmaar.

De heer Van den Bergh

De heer Fridjof van den Bergh zet zich al ongeveer 50 jaar in voor zowel de Koninklijke Nederlandse Natuurhistorische Vereniging (KNNV) als de Nederlandse Mycologische Vereniging (NMV). Hij heeft van 1960 tot 1970 in het bestuur gezeten en organiseert dit jaar al voor de 45-ste keer paddestoelenexcursies in voor- en najaar. Dit deed hij in het verleden ook voor de landelijke KNNV.

De heer Van den Bergh was vele jaren consul voor de NMV en ook in die vereniging zeer actief. Hij leidt al zeven jaar tweewekelijkse bijeenkomsten voor liefhebbers van paddestoelen in Het Zandspoor in Schoorl. Ook schreef hij, alleen of met anderen, veel artikelen in vaktijdschriften als Coolia, het landelijke tijdschrift van de NMV. Hij is een vraagbaak en inspirator voor velen, met grote parate kennis en bijzondere humor. Al vele jaren inventariseert hij allerlei terreinen van Staatsbosbeheer, Natuurmonumenten, PWN en Landschap Noord-Holland. Daarnaast was de heer Van den Bergh ook belangeloos actief voor andere verenigingen en instellingen, o.a. Humanitas (Tafeltje Dekje).

Voor zijn inzet voor de Koninklijke Nederlandse Natuurhistorische Vereniging ontvangt de heer F.A. van den Bergh het ere-insigne in goud van de gemeente Alkmaar uit handen van loco-burgemeester Simon Binnendijk. Op de oorkonde die bij het ere-insigne hoort staat vermeld: Als bewijs van waardering voor zijn grote inzet voor de Koninklijke Nederlandse Natuurhistorische Vereniging

De heer Bruinenberg

De heer Leo Bruinenberg is al tientallen jaren actief als natuurbeschermer. Hij was tussen 1971 en 1993 voorzitter van de Koninklijke Nederlandse Natuurhistorische Vereniging (KNNV) afdeling Alkmaar, gesprekspartner van de gemeente Alkmaar op het gebied van natuur en milieu, mede-samensteller van het inventarisatierapport over de Alkmaarder Hout en medeoprichter van de natuur- en milieu-organisatie ANIMO (voorheen OMA) in 1992. De heer Bruinenberg is een bevlogen en inspirerend natuurbeschermer, die altijd heeft klaargestaan bij acties en activiteiten. Hij stelde zelfs zijn huis ter beschikking van de planten- en mossenwerkgroep van de KNNV, die daar jarenlang dankbaar gebruik van maakte.

Voor zijn inzet voor de Koninklijke Nederlandse Natuurhistorische Vereniging ontvangt de heer L.H. Bruinenberg het ere-insigne in goud van de gemeente Alkmaar uit handen van loco-burgemeester Simon Binnendijk.

Op de oorkonde die bij het ere-insigne hoort staat vermeld: Als bewijs van waardering voor zijn grote inzet voor de Koninklijke Nederlandse Natuurhistorische Vereniging.