Les Miserables aanstaande zondag in premiere

18/04/2008 14:23

Joop van den Ende Theaterproducties

Zondagmiddag 20 april gaat 'De Musical der Musicals' Les Misérables in première in het nieuwe Luxor Theater, waar de musical exclusief te zien zal zijn. Pas voor de tweede keer in de theatergeschiedenis is Les Misérables in Nederland te zien. Als primeur wordt er in deze productie voor het eerst met nieuwe muzikale arrangementen gewerkt, die na Nederland in alle Les Misérables-producties over de hele wereld gebruikt gaan worden. Aan de musical werken meer dan 150 medewerkers mee, deze versie van Les Misérables is even groots opgezet als de Broadway versie die het afgelopen jaar in New York stond.

De cast van Les Misérables bestaat uit 37 personen, onder wie René van Kooten, Wim van den Driessche, Jamai Loman, Suzan Seegers, Céline Purcell, Nurlaila Karim, Freek Bartels, Marjolein Algera en Carlo Boszhard. Een nieuwe generatie musicalsterren die acte de présence geeft in een nieuwe Nederlandstalige versie van het origineel.

Les Misérables ontving wereldwijd meer dan 55 miljoen bezoekers en is met 22 jaar de langst lopende grote musical ter wereld. De musical, gebaseerd op de wereldberoemde roman van Victor Hugo, was zeventien jaar geleden voor het laatst in Nederland te zien en was destijds een springplank voor een nieuwe generatie musicaltalent. Aanstaande zondag gaat de musical in première met een geheel nieuwe sterrencast.

Les Misérables vertelt het verhaal van Jean Valjean, een man die negentien jaar gevangen heeft gezeten voor het stelen van een brood. Hij ontsnapt tijdens zijn voorwaardelijke vrijlating en kiest het rechte pad; hij schopt het tot burgemeester en voedt het weesmeisje Cosette op. Maar zijn verleden in de persoon van politieman Javert achtervolgt hem. Valjean wil kosten wat het kost Cosette en haar geliefde Marius een mooi bestaan geven. Het aangrijpende verhaal beleeft een climax tegen de achtergrond van de Parijse studentenopstand van 1832.

Les Misérables gaat zondag 20 april in het nieuwe Luxor Theater in Rotterdam in première en is daar exclusief te zien. Kaarten zijn verkrijgbaar via TopTicket Line 0900-300 5000 (45 cpm), via het nieuwe Luxor Theater en www.musicals.nl.





http://www.musicals.nl


Noot voor de redactie:


Noot voor de redactie,