Politie Groningen

Zondag 20 april 2008

Provincie Groningen, 20-04-2008

Groningen: garageboxen opengebroken

Aan de Van Heemskerkckstraat zijn in de nacht van vrijdag op zaterdag zeven garageboxen opengebroken. Uit de ruimtes is onder meer gereedschap gestolen. De politie stelt een onderzoek in.

Groningen: jongen valt van kameel

Een 8-jarige jongen werd zaterdagmorgen voor onderzoek naar een ziekenhuis vervoerd nadat hij op de Donderslaan van een kameel was gevallen. Het beest was door de school vanwege een feest gehuurd. De jongen viel van de kameel toen het dier ergens van schrok en begon te steigeren. De knaap viel op zijn hoofd en werd per ambulance naar een ziekenhuis gebracht.

Groningen: motor geschept

Een 24-jarige motorrijder en zijn 23-jarige passagier raakten zaterdagmorgen gewond bij een aanrijding op het Schuitendiep. De motorrijder kreeg geen voorrang van een 40-jarige uit Foxhol afkomstige automobilist die vanaf de Poelebrug het Schuitendiep opdraaide. De motorfiets kwam na de klap enkele tientallen meters verderop tot stilstand. De uit Groningen afkomstige motorrijder liep letsel op aan zijn pols, zijn uit Leek afkomstige passagier verwondingen aan de rug. Beiden werden naar een ziekenhuis vervoerd. De verkeerspolitie stelde een onderzoek in naar de toedracht van de aanrijding.

Groningen: aanrijding door dronken automobilist

Een zwaar onder invloed van alcohol verkerende automobilist veroorzaakte zaterdagavond een aanrijding op het kruispunt van de Europaweg met de A7. De man, een 37-jarige in Groningen verblijvende Pool, botste achterop een auto die voor het verkeerslicht stond te wachten. De Pool ging er vervolgens vandoor. Op de Bornholmstraat ging het kort daarna opnieuw mis. De man verloor de macht over het stuur, ramde een aantal verkeersborden waarna de auto tot stilstand kwam. Hij werd ter plekke door de inmiddels gewaarschuwde politie aangehouden. Op het politiebureau werd een alcoholpromillage van iets boven de 2 vastgesteld. De man was niet in het bezit van een rijbewijs. De bestuurder van de op de Europaweg aangereden auto hield aan de botsing rugklachten over. Hij werd voor nader onderzoek naar een ziekenhuis gebracht. De Pool is ingesloten.

Groningen: tasjesrover in de boeien

De politie kon zaterdagnacht aan de Bekemaheerd de dader van een straatroof in de boeien slaan. Tegen middernacht werden een 48-jarige man en een 42-jarige vrouw vlakbij hun woning aan de Bekemaheerd door eveneens een man en een vrouw overvallen. Daarbij werd de 48-jarige man door de mannelijke dader een mes op de keel gezet. De overvallers gingen er met de tas van de vrouw vandoor. De onmiddellijk gealarmeerde politie zag in de omgeving een man die aan het signalement voldeed. Deze rende weg toen hij de agenten zag. Na een achtervolging door diverse tuinen werd de verdachte, een 21-jarige Stadjer, aangehouden. Vlakbij hem werd een mes aangetroffen. De verdachte is ingesloten. De politie weet inmiddels wie de vrouwelijke verdachte is.

Groningen: rijbewijs kwijt

Twee automobilisten raakten zaterdagnacht hun rijbewijs kwijt. De politie hield op de Europaweg een lasersnelheidscontrole op het traject waar 50 kilometer per uur is toegestaan. Een 35-jarige inwoner van Westerbroek was goed voor een snelheid van 140 kilometer per uur. Een 18-jarige plaatsgenoot van de man maakte het nagenoeg even bont. Hij reed 51 kilometer te hard. Beiden konden hun rijbewijs inleveren. De 18-jarige man bleek maar kort plezier van dat document te hebben gehad. Hij had het nog maar zes dagen in zijn bezit.

Groningen: zakkenroller opgepakt

Twee mannen werden zaterdagnacht door de politie aangehouden kort nadat ze op de Peperstraat een 21-jarige Stadjer van zijn portemonnee hadden beroofd. De gedupeerde was bij de Papengang door een man vastgegrepen waarna iemand anders hem zijn portemonnee ontfutselde. De daders renden vervolgens weg. De gedupeerde belde direct de politie en volgde de daders. De politie trof de twee verdachten bij de kiosk op de Grote Markt aan. Het tweetal, 21 jaar en afkomstig uit Groningen, werd aangehouden. Een van de agenten zag dat een van de verdachten kort voor de arrestatie even achter de kiosk wegdook. Op die plek werden diverse bolletjes met vermoedelijk cocaïne gevonden. Op de camerabeelden van het cameratoezicht in de binnenstad kon de vluchtroute van de daders worden gezien. De portemonnee werd door voorbijgangers op de Grote Markt teruggevonden. De verdachten zijn ingesloten.

Groningen: mannen onwel

Een inwoner van Leeuwarden, een man uit Lekkum en inwoner van Beneden-Leeuwen bezorgden de politie zaterdagnacht handenvol werk. De 39-jarige inwoner van de Friese hoofdstad werd vanwege zijn dronkemansgedrag in de omgeving van de Noorderhaven al even door de politie in de gaten gehouden. Agenten grepen in toen de man op de Oude Kijk in t Jatstraat voor een taxi ging staan. De man weigerde aan de kant te gaan, waarop hij door een agent werd weggeduwd. Waarschijnlijk door de combinatie van s mans dronkenschap en zijn gladde klompen viel de man waarna hij roerloos bleef liggen. Twee bekenden van de man, ook behoorlijk onder invloed van alcohol, bemoeiden zich vervolgens met het geheel en begonnen de agenten te bedreigen en het werk onmogelijk te maken. Het tweetal, de 50-jarige man uit Lekkum en de 41-jarige inwoner van Beneden-Leeuwen, werden aangehouden. Op het politiebureau liet de Lekkumer zich op de vloer zakken omdat hij naar zijn zeggen last van zijn hart had. Ambulancepersoneel kon echter geen enkel lichamelijk falen vaststellen. Hetzelfde gold de 39-jarige die inmiddels per ambulance naar een ziekenhuis was vervoerd. Ook hij bleek kerngezond.

Middelstum: opstootjes na feest

De politie heeft zaterdagnacht in Middelstum met behulp van de wapenstok een eind gemaakt aan een aantal vechtpartijen. De opstootjes braken door nog onbekende oorzaak uit na afloop van het Sunsationfeest in het dorp. Agenten moesten onder meer geweld gebruiken nadat een politieman die enkele vechtenden uit elkaar probeerde te halen, door een omstander werd aangevallen. De politieman hield hier blauwe plekken en een gescheurd uniform aan over. Na afloop van het feest werden ook enkele autos vernield. De politie stelt een onderzoek in.

Vlagtwedde: hennepkwekerij opgerold

De politie heeft zaterdag aan de Beneden Markeweg in Vlagtwedde een hennepkwekerij ontmanteld. De plantage met in totaal bijna 500 planten was in een schuur ondergebracht. De planten en de apparatuur zijn afgevoerd. Tegen de vermoedelijke eigenaar, de 34-jarige bewoner van het pand, wordt proces-verbaal opgemaakt.

Veendam: aangehouden na ongeluk

De politie heeft zaterdagnacht twee inwoners van Wildervank en Muntendam aangehouden nadat ze op de Lubecker Bocht in Veendam met hun auto over de kop waren geslagen. Agenten zagen rond 2 uur een auto met hoge snelheid door het centrum van Veendam rijden. De politie zette de achtervolging in, maar raakte de wagen uit het oog. Op aanwijzen van voorbijgangers zagen de agenten de auto korte tijd later op de kop in de bosjes van de Lubecker Bocht liggen. Nadat beide inzittenden uit de wagen waren gekropen, sloeg een van hen, een 23-jarige inwoner van Wildervank, een agent tegen het hoofd. De man moest vervolgens met geweld worden aangehouden. De tweede inzittende, een 23-jarige inwoner van Muntendam, werd eveneens aangehouden. Het is nog onduidelijk wie van de twee heeft gereden. De man uit Wildervank weigerde een ademanalyse. Een alcoholtest bij de man uit Muntendam wees een promillage van 1.75 uit. Hij ontkende dat hij achter het stuur had gezeten. Beide mannen zijn ingesloten.

Winschoten: autodief aangehouden

Een 21-jarige inwoner van Oostwold werd zaterdagavond in Winschoten aangehouden wegens autodiefstal. De politie zag een tweetal autos op een fietspad bij het Sterrenbos staan. Bij controle bleek een van de wagens begin april in Oostwold na een inbraak te zijn gestolen. De 21-jarige stond met enkele maten in de nabije omgeving. Hij gaf toe dat hij de auto had ontvreemd.Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Hoogezand: inbreker aangehouden

De politie heeft met behulp van een beveiligingsdienst gisteravond een inbreker betrapt in een schoolgebouw aan het Heidemeer in Hoogezand. De man, 48 jaar en zonder vaste woon- of verblijfplaats, werd onder een tafeltje in een lokaal aangetroffen. Hij is ingesloten.

Veendam: alcotest geweigerd

Een 37-jarige inwoner van Veendam raakte zaterdagnacht zijn rijbewijs kwijt. Agenten zagen de man rijden en troffen hem uiteindelijk vlak voor zijn woning in de auto aan. De man werd omgeven door een alcohollucht, maar weigerde aan een ademanalyse mee te werken. Volgens hem had niet hij gereden maar een vriend. Vanwege de weigering en het gegeven dat de man al eerder was aangehouden voor rijden onder invloed werd zijn rijbewijs ingevorderd.

Zuidbroek: inbraak in hal

Bij een inbraak in een evenementenhal zijn zaterdagnacht waarschijnlijk diverse goederen van marktkramen gestolen. In de hal, waar allerlei goederen voor een markt liggen opgeslagen, werden diverse kramen met gereedschap, schoenen en telefoons doorzocht. De daders braken ook in bij het naastgelegen hotel. Daar werd voorzover na te gaan niets ontvreemd. De politie stelt een onderzoek in.

Pekela: krantenbezorger steelt krant

Een krantenbezorger werd zaterdagmorgen aangehouden omdat hij bij een winkel in Oude Pekela een krant had gestolen. De man werd door de winkelier s ochtends vroeg op heterdaad betrapt. De krantenbezorger verklaarde tegenover de politie dat hij wel eens een andere krant wilde lezen dan die hij zelf altijd rond brengt. Hij had naar zijn zeggen ook vrijdag bij de winkel een krant gestolen. De man bleek bij nader onderzoek in een auto te rijden terwijl zijn rijbewijs al in 2003 is ingevorderd. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.